mivan

Csizmám

Címkék: 

Hirtelen azon kaptam magam, hogy alig van időm. Nyakamon a karácsonyi vásárlás, de legutóbb például egy nyavalyás zacskó csokimikulást bírtam csak venni (abból viszont Jean-Philippe Darcist, ami Titi szerint Brüsszel legjobb csokizója, és az aprón kívül ezzel az információval is megvidámítottam az eladónénit). 

A tisztelt szüleimmel pedig hadilábon állok, mert azt hiszik, hogy nem szeretem őket, holott csak... tényleg nincs mit mondani. Florentino Áriza-élet, az van most. Dolgozom, kapok érte pénzt, elköltöm dolgokra, és jógázom (az külön világ). 

Újra, megint

Címkék: 

Már megint elköltöttem az összes pénzemet. Ninike már áthozta a cuccait, holnap költözik be (és marad egészen dec. 17-ig, amikor is mindketten Magyarországra távozunk, csak ő nem jön vissza). A délutáni szundítás előtt azon elmélkedtem, hogy az angol "again"-nek vajon melyik jelentését használják egy bizonyos dalszövegben: "újra" vagy "megint". És hogy ez magyarul külön szó-e, például hogy ha most is csinálok valamit, és holnap is fogom, akkor azt lehet-e újrának mondani. Azt hiszem, nem, de már túlságosan belebonyolódtam.

xxxx

Bődületes vásárlásrohamot tartottam ma. Kezdődött azzal, hogy a harmadik boltban végre megvolt a Sennheiser PX200-as (10-ből 9 brüsszeli magyar tolmács ezt ajánlja!), és ettől olyan jó kedvem lett, hogy mindjárt megleptem magam még egy MP3 lejátszóval is. Legalább fél órán keresztül vacilláltam a két legesélyesebb jelölt között, de végül a 4 gigás feketét választottam. Azt mondtam, hogy vízálló? Ma zenés zuhanyzás lesz, fűszeres sütőtökös tusfürdővel (az is új, Body Shop). Azt, hogy hova csíptetem a lejátszót, a fantáziátokra bízom. 

Luxemburg, Luxemburg, de csodás!

Címkék: 

Ismét visszatérnek a jó régi rohanós napok. Reggel 8-kor kezdtem egy szigorúan lepra lakás megtekintésével. Ezek után eredetileg reggelizni gondoltam, lévén hogy az utoljára magamhoz vett étek előző nap délben az említett sóska volt, de ezt felülírta a pénztárcám jobb oldalán tátongó érdekes üresség...

A leendő freelance tolmács keservei...

Címkék: 

Jelenleg a legnagyobb problémám egy vizsga-stratégiai kérdés. Ugye ahhoz, hogy átmenjek, como mínimo 6 vizsgarészen kell átvergődnöm, de lehet, hogy 8 lesz, csak 6 sikerül. Minden nyelvi irányból egy konszek és egy szinkron. Az elsőt én választom ki, de általában a bizottság utána másik nyelvet és másik módot mond másodiknak.

Oldalak

Feliratkozás RSS - mivan csatornájára
A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio