Ninike a piacon

Címkék: 

Ma piacon voltunk, a híres Midi-piacon. Naivan azt gondoltam, háromnegyed óra alatt végzünk. Persze én magamból indultam ki: odamegy, megnéz, válogat kicsit, zacskót odanyom, pénzt leszámol, rakod, továbbáll. Ninike egy kicsit más műfaj.

Ninike szőke, nagy melle van, folyton vigyorog és erősen festi magát, én nem is értem, hogy miért kiabál utána az összes arab árus, hogy "Mademoiselle!", "Madame!", sőt, "Madonna!". Nem túlzok, még egy Shakirát is hallani véltem, és bár újabban Ninike is hastáncol, minden bájai ellenére csak néhány nőhöz hasonlít kevésbé, mint pont Shakirához.

Ha Ninike megjelenik valahol, a férfiak csordába verődnek, a nyáluk kicsapódik, a telefonok nyugtalanul ficeregnek a zsebekben (vagy csak örül valaki a találkozásnak?). A szőlő ára varázslatosan olvad, a rekedt torkokból friss erővel tör fel a "yalla, yalla", még a grillcsirkék is odaadóbban forognak. Nehéz nőnek lenni mellette, na. 

Most még nagyobb volt a felhajtás, mert kvázi ez az utolsó alkalom, hogy ezt a jelenséget a piac is megcsodálhatja. Ennek örömére fényképező is volt nálunk. Több se kellett nekik: gyakorlatilag felrángatták Ninikét az egyeurós ananászok halmaza mögé, én meg lőhettem a fotókat a két, nem tegnap barnult árusról meg Ninikéről a szőlőszemekkel és kakiszilvákkal díszített ananászok között. Egy másik árus komplett névjegyet fabrikált neki egy papírból, amin odáig nagyjából annyi szerepelt, hogy "2 tonna mangó, 1 tonna banán, OK". Közben persze hatan dugtak az orra alá különféle terményeket, így aztán nem csoda, hogy legalább két órába telt, mire televásároltuk a banyatankomat. 

Mondjuk pont annál a standnál tényleg volt egy kis bonyodalom, mert mint kiderült, korábban egy eléggé elnagyolt arcvonásokkal rendelkező arab már becsempészte a számát egy olyan gyümölcskontingensbe, aminek már nyoma sincs Ninike hamvas, szőke bélbolyhai között. Most pedig egy vörös hajú, kecskeszakállas árus bonyolította le ugyanazt a tranzakciót. Az első lovag olyan megbántva nézett, hogy kötelességemnek éreztem, hogy felhívjam Ninike figyelmét, milyen büntetés jár az arab világban a hűtlen nőnek. Megkövezés. A helyszínt tekintve inkább megkiwizés.

Ezek után mi sem természetesebb, mint hogy az utolsó eurómból egy kiló répát vettem, és még hozzá is fűztem, hogy mert az olyan sokoldalúan felhasználható...

A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio