utazás

Csapjon belém a hullám!

Címkék: 
Ma úgy viselkedtem, ahogy rendes bali turistához illik: benyaltam a meglepően igényes reggelit (kezdek hozzászokni, hogy ez sült rizsből, tésztából, omlettből és ráksziromból áll), elcaplattam a Hard Rock Shopba, magamhoz vettem a törülközőmet (ha egyszer lesz Galaxis Útikalauz-hostelláncom, akkor a tengerpartiaknak az lesz a szlogenje, hogy "megvan a vized, a kamerád és a törülköződ?"), legyalogoltam a partra, játszottam a hullámokkal, figyeltem a szörfösöket, hessegettem az árusokat, alvást színleltem, vagy épp ébrenlétet, miközben csak bambultam bele ebbe a napfényes mindenségbe.

The sound of letting go

Mostanra azért sikerült a Balihoz illő zen tudatállapotba eljutnom. Ennek a két jellemzőjét megpróbálom magyarul megfogalmazni, bár angolul sokkal frappánsabb: ne vegyél semmit alapértelmezésnek, és ne lepődj meg semmin. Amennyire közhelyes, annyira mágikus, már amennyiben megvalósítja az ember. És persze ez se megy magától.

Rock Hard Times

Címkék: 

Rájöttem, hogy én eddig el voltam tévedve. Egy kisebb, kulturista kitérő után végre odakerültem, ahogyan én Balit elképzeltem, ez a hely pedig Kuta. A mensás találkozóktól pedig kár félni, mindig és mindenütt ugyanolyanok. 

Nyoman először a boltjába vitt el, ahol délután elvileg már folytatta is a faragást, aztán Batubulanba, ahova a turistákat szállítják busszal, barong és kris táncokat nézni. Utóbbi régi jó ismerősöm, az előbbiről műveletlen lévén annyit tudtam, hogy azt kötelező megnézni. 

Nem dugul be

Címkék: 

Borzasztó fullos egy nap volt! Nyomannal egész jól összeszoktunk: én értem az ő angolját, ő meg már nem vihog máson, mint hogy én nem "ya"-t mondok, hanem "yes"-t. Ez már a Beépített szépségben is nagy poén volt, hát elnézem neki. Az már extra volt a részéről, hogy nem az agyonreklámozott tarói elefántparkba vitt, hanem a Carang Sari-i Elephant Campbe, amit a Tripadvisorról néztem ki, neki meg fel kellett hívnia egy másik sofőrt, hogy az hol van.

Múpi

Címkék: 

Templomos nap volt, nagyjából Hermione listája alapján. Érdekes, hogy pont ugyanúgy működnek, mint a katolikus templomok, vagyis nem mindegyikben érzek bármi istenit. Először Goa Gajahba vittek, az elefántos templomba.

Re:barbara

Címkék: 

Ma egészen átértékeltem Balit. Mondjuk ez így hülyeség, hogy én, a hülyenyugati, jogosult lennék bármit is értékelni rajta, de talán kicsit jobban megértettem. Erre fizettem be ugyanis. Van egy "Eco Cycling Tour", ami azt ígéri, hogy az igazi Balit nézheted meg. Hát, eléggé összejött, de túlságosan is hasonlított a mensás biciklitúrákhoz vidéken.

Majomparádé

Címkék: 
Ma amolyan nyaralós napot tartottam. Egyedül elég nehézkes, de gondoskodtam társaságról: délelőtt elmentem piacra, délután meg a Majomerdőbe.A vásárlást is jól megbonyolítottam magamnak: céljaim voltak. Szarong és derékra való sál nyilván, hogy beengedjenek a templomokba, cuki lakberendezési tárgyak nyilván, fűszerek nyilván, meg a holnapi biciklitúrán elvárás a sportcipő, de legalább egy jó szandál, gondolom a nadrág, és a hátizsák. (Hihi, nem tudják ezek, hogyan szoktam én biciklizni.) A szandál volt a nehezebb ügy, de azt legalább találtam.

Az ország, ahol a taxi inti le az utast

Címkék: 

Minden lépésnél érezni Ázsiát. Az első fél órában túltelítődött az összes érzékszervem a taxit átható masszív curryillattal, a rádióban indonézül csicsergő bemondók hangjával meg a tökegyformának tűnő zenékkel, amitől végül az Ubudba vezető út nagy részét átaludtam, bármennyire is kíváncsi voltak az út mentén elsuhanó látványosságokra.

Helyzetjelentés KL-ből

Címkék: 

Következő reptéri ingyenwifi (Isten áldja őket, bár most hirtelen nem tudnám, hogy melyik): Kuala Lumpur. Észbontó, hogy ez a város, aminek tíz éve a nevét se tudtam (nagyjából akkortájt ismerkedtem meg Nuku'alofával és Bandar Seri Begawannal is, mert a földrajztanárunk azzal gondolt szivatni minket, hogy az összes fővárosból dolgozatot írat), most itt fekszik körülöttem. Hajnali fél 7-kor simogató meleg van, trópusi az éjszaka. Persze lehet, hogy csak azután tűnik így, hogy a repülőn 11 órán át fagyasztottak.

Repülöööök!

Címkék: 
Itt lógok Schiphol ingyen wifijén, és kezdek ráhangolódni az utazásra. A kis bőröndöt betettem a nagyba, ha már úgyis mindkettőben lötyögnek a cuccok, és összesen 17 kiló lett, vagyis 10 kiló fűszert, sálat, szoknyát, hamis napszemüveget és szobrocskát vihetek haza! Szóljatok, ha kértek! És a franc, hogy nem faggattam ki jobban NC-éket, hogy mit érdemes csinálni Ubudban...

Oldalak

Feliratkozás RSS - utazás csatornájára
A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio