Mácum

- Csináljunk már egy saját országot!
- Jó, de valami melegebb helyen!
- Nem, hidegebb!

Avagy miért nem lesz soha a mensásoknak saját országa. Szemezgetés a tegnap estéből.

Fergeteges egy este volt, azzal kezdődött, hogy megpillantottam egy zöld kabátos embert, amint belép a Rózsába. Hát ez akkora, mint a Fefe, úgy néz be a szemöldökfa alá belépés előtt, mint a Fefe, és úgy is lép (úgy értem, olyan kecsesen), mint a Fefe, hát akkor ez a "duck typing" néven elhíresült programnyelvi sajátosság alapelve szerint Fefe kell hogy legyen. S. úr kevésbé kacifántosan érkezett, őt gond nélkül megismertem. Fefe viszont elégedetlenkedett azon, hogy én mindenkinek feltűnök, mint ritkán hazalátogató, de az ő ottlétét mindenki természetesnek veszi. 

Aztán megérkezett egyik új tagtársunk, akit meggondolatlan módon engedtem magam mellé ülni, mert nem ismertem fel a jelvényét. Felnőttként megtért református hittérítő. Ajj. Soha nem éreztem még ilyet: allergiás reakcióm kezdett kialakulni. Vallás! Egyház! Igazságok! Példabeszédek! A végén abban maradtunk, hogy imádkozik értem (hogy találjak pasit, ugye, lehetőleg az interneten, mert ha szeret, akkor biztos vár két hónapot, mire én hazajövök Brüsszelből, sic, igen, így), én pedig megkértem a Királylányt, hogy gyújtson értem vudubabát. Aztán a társaság jóindulatú hölgytagjai megpróbáltak nekem párt keríteni a hagyományos módszerrel, csak sajnos a kiszemelt vörös zakóban és tépőzáras cipőben érkezett. Rám ne mondja senki, hogy válogatós vagyok, de azért vannak határok. 

A Kék Ló (szemben a Szimplával, nem győzöm promózni) viszont masszív átalakuláson ment át, a mostani pultoslánynak van haja, az itallap pedig olyan gyönyörűségekkel gazdagodott, mint a 10%-os, mézes ízű Hammurapi sör, a konyakos meggyes sör, meg a máklikőr/pálinka. Ez utóbbira teljesen rázsongtam, mindenképpen muszáj lesz vinnem Brüsszelbe! 


Pöttyös pohárban! Istenem, van még remény!

****************************

- El kell mennem Antwerpenbe. Lazul az egyik karom - kezdte Titi, aztán kiderült, hogy a gyűrűjén a követ tartó karomra gondolt...

- Egyszer egy éjszakán keresztül az Index fórum összes hozzászólása az én nevemre érkezett. Csináltak is egy topikot rólam. 
- És te valaha hozzászóltál ahhoz?
- Igen, egyszer évekkel később, hogy "bocs".

- Lekésem az utolsó buszt.
- Így mulat a magyar!

- Az Asztallapban be van keretezve, tehát meghalt.

Aztán beszélgettünk az áldozat jellegű párkapcsolati tevékenységekről, vagyis amikor olyasmit adunk a másiknak ajándékba, aminek direkt nincs értelme. Ebbe a kategóriába tartozik a virág, ami nem hasznos, viszont nemiszerv, de a banán, aminek szintén van egy jelentéstartalma, viszont nem halott, már nem. Van még az eredeti, barna alapon barna hímzéses Louis Vuitton táska, az is áldozat.

- Szoktál neki meglepetésszerűen virágot venni?
- Tekintve, hogy allergiás vagyok a pollenre...

- Vettem egy muszlinszoknyát.
- ...
- ?
- Csak elgondolkodtam rajta, milyen egy muszlimszoknya. Nagyon hosszú?

A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio