Unconditio-na-lly

Avagy a kultusz folytatódik, Strasbourg dübörög tovább. Az eredeti négyesből pont Roberto maradt ki, mert megint elfelejtett repjegyet foglalni, így a másik férfikolléga vállalta magára, hogy autót bérel. Persze nem Fordot (sznobéria). Így járt, kaptunk egy szlovák rendszámú Kia Sportage-et, amin ő azért tépte a haját, mert szlovák, a dán Juan meg távban azért, mert "blob", azaz nagy, környezetszennyező jármű, aminek akkora a kasznija, hogy ütközéskor sokkal inkább a másik hal meg*.

Most először merészkedtünk arra a területre, hogy zenét hallgassunk a kocsiban. Druszám kolléganő telefonján böngésztük a Spotify-t, ott is a "Best of Knut" listát. Knut a kocsija. Utazós zenék voltak, de valami rejtélyes okból néha szakadoztak. Ilyenkor lőttük be a Regenbogn nevű német rádiót, ami egyszerűen tökéletes úti soundtracket nyomott, még a Boston Legalban felfedezett nagy kedvencemet, David Gray Babylonját:

Amikor megszólal a refrén, és a képernyőn éppen akkor esik egymásnak a zárt irodaajtó mögött a két szereplő, akik között 45 perce izzik a levegő... na persze ezt a kocsiban nem meséltem el.

Hanem amikor jött Katy Perrytől az Unconditionally, azt azért a két angol retúr nem bírta ki röhögés nélkül. Úgy mészárolja le ugyanis az angol ritmusát, ahogy csak a franciák szokták. A nap folyamán szállóigévé lett az "uncondi-tio-na-lly", minden feltétel nélkül ment. 

Természetesen megint Edeka lett a dologból, beszereztem az imádott Skyrt meg a hétre szükséges gyümölcs-és magmennyiséget, meg bespájzoltam cukormentes pezsitabiból, mert az otthon csak C-vitaminos van. 

 

*Dániában radikális csoportok kieresztik a levegőt ezeknek a kerekéből, majd visszazárható zacsiban a szélvédőre ragasztják, mondván "te elveszed a mi levegőnket, mi elvettük a tiédet". Ami a dán Juan szerint megalapozott és nemes bosszú, szerintem meg nettó rongálás és görénység, mert lehet, hogy nem a kedvenc gépjárműtípusunk, de akkor is legálisan közlekedik, senkinek nincs több joga mozgásképtelenné tenni, mint egy elektromos miniautót, ráadásul lehet, hogy valaki a szülő feleségét akarja vele kórházba vinni. Mindenesetre ha kedvesemnek nagyon leesne a vérnyomása, ezzel a témával garantáltan szintbe hozható.

A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio