Bennem van még a boogie, csak én meg sajnos Belgiumban

Az valami félelmetes, hogy még be se kell hogy tegyem a lábamat Belgiumba, és máris minden berosszul. Ma például az internet tréfált meg. Békésen legelészek a virtuális mezőkön, amikor egyszer csak kiszalad alólam. A gond csak az volt, hogy nem nyomtattam ki a beszállókártyámat. Ugyan előre 10 euróért megvehettem volna, hogy ők nyomtassák ki helyettem, de hát ki az a hülye, aki ezért fizet, na így került 30-ba az utazásom.

Illetve még 20-ba, mert Charleroi-n a városba menő buszok jegyirodája lehúzott redőnnyel fogadott, az automaták üzemen kívül, és sehol egy busz. Ilyenkor kerül képbe a magyar összetartás: a Leonidas csokibolt előtt sorakozó három magyar taxisból az egyikhez még épp befértem. Sajnos pont ahhoz, aki most egy új útvonallal kísérletezett, ami a GPS szerint 10 perccel rövidebb. Nem tudtam, sírjak-e vagy nevessek, mert Braine-l'Alleud, Waterloo és Wavre tulajdonképpen helyes kis város, eddig mindig csak a vonatkozó közterületeket láttam (kb. mintha sose jártál volna Vácott, Bécsben vagy Szentendrén, miközben folyton az elvileg odavezető utcákon grasszálsz). Csak nekem még jól jött volna, ha a 8:10-es érkezés után, de még a 11-kor kezdődő meló előtt haza tudok ugrani kipakolni a 70 dekás teleobjektívet, sőt, ha már itt tartunk, a 80 dekás fényképezőt, az 1,2 kilós Micikét meg a fél tonna körömlakkot, parfümöt és sminket. Na, ez nem jött össze, épp hogy az Exkibe berohantam folyadékot cserélni meg belenézni legalább az 1083/2006. számú Tanácsi Rendeletbe. 

Utána rájöttem, hogy retúrozni nagyon-nagyon nem tudok még, hazamásztam, gyakoroltam retúrt, megírtam az olaszházit, aztán eldőltem, mint egy zsák. Elmentem olaszra, felhívtam a Direktriszt, hogy jöjjön velem Nemjucira, nem jött, én mentem, rájöttem, hogy a koncert mint műfaj nekem nem jön be, falkás ivós este legyen legalább vagy fesztivál, vagy valami. Ráadásul utána nem csak a Direktrisz ment el pasizni és sms-ezte ezt meg nekem pont akkor, amikor már megint leereszkedtem a brüsszeli dombság alsó fertályára és ha őt nem is, de a mellékhelyiségét nagyon felkerestem volna, hanem még Szöszke fellépését is ki kell hagynom, mondjuk azt azért, mert állítólag amikor ők nem táncolnak, az unalmas. 

Nna nem baj, most már csak annyit kell itt kibírni, amennyit most otthon voltam, utána már napfény lesz meg rock and roll.

A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio