Tegnap, ma, holnap

"From Memphis in America, to Nicolai in Russia. 87 hours is a shameful outrage. 87 hours is an eternity! The cosmos was created in less time!! Wars have been fought and nations toppled in 87 hours!!!"

- őrjöng habzó szájjal a kedvenc filmemben a főszereplő. Ehhez képest én 8 napja várok egy Németországból DHL-lel érkező csomagra. Olvassátok szeretettel.


Az az alap, hogy Belgiumban senki nem jár dolgozni. A vízóraleolvasók, a kötelező poloskairtást végzők és a futárszolgálatok legalábbis nyilván úgy gondolják, hogy mindenki otthon van tetszőleges munkanapon, idézem, 8-18 óra között. Délelőtti vagy délutáni kiszállítást kérni NEM lehet, előzetes értesítést kapni NEM lehet, egy európai fővárosban a DHL, a Fedex és az UPS SEM tart fenn egyetlen picike üzlethelyiséget sem, ahol át lehetne venni csomagot. Az egyetlen lehetőség, amit a honlapjukon felkínálnak, a valós idejű követés, ami fölé oda is van írva, hogy "nem kell az ügyfélszolgálatot hívogatnia, itt minden információt megtalál!". Teszteltük.

04.04: adatok a rendszerbe felvive. A többi néma csend.

04.08. meglódulnak az események. Feldolgozás, kiküldés, 3 óra alatt Düsseldorfból Brüsszelbe jut a küldemény. 

04.09. 10:15 a csomag elhagyta a feldolgozóközpontot.

04.10. 8:43 a csomag a futárnál, 18:21 kiszállítva.

Itt avatkoztam be a folyamatba: felhívtam őket attól tartva, hogy találomra becsöngettek valakihez a házban (tényleg nehéz lehet megérteni, hogy 1A a lakás száma, csöngetni tehát oda kell, viszont ha nem vagyok otthon, akkor az értesítőt nem a 14-es, hanem a 22-es ládába kell dobni), az meg örömmel elvállalta, hogy ő Hickenberger Adél.  A csengőn nincs kinn a nevem, a postaládán igen, mégis az utóbbit találják meg kevesebben. 

Kiderült, hogy nincs az leszállítva, csak tévesen vitték fel a vonalkódot. Délelőtt azt mondták, ma hozzák, délután azt, hogy holnap. Ezen a ponton elkezdtem a vonatok menetrendjét nézegetni, és megkérdeztem, meddig vannak holnap nyitva. Attól félek ugyanis, hogy ha hagyom tovább fajulni a helyzetet, akkor a végén kisütik, hogy tegnap mégis kiszállították. 

A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio