Zöldbors mártás

Muszáj volt ilyet is csinálnom, mert a közelmúlt tapasztalatai megingattak néhány, eddig stabilnak hitt véleményemben. Tényleg káros E-számokat enni? Hát, most találtam egy ilyet, ami erősen kérdésessé teszi, hogy teljesen mindegy lenne, mit eszünk, mert a szervezetünk majd úgyis szétválogatja. Vannak bizonyos bűnös élvezetek (régen ilyen volt nekem az almalé, az instant tea, a Maggi görög gyümölcslevese, más-más életszakaszaimban), de alapvetően Jóanyám révén viszonylag reformtáplálkozó vagyok, és a legtöbb kaja, amit megeszem, tényleges főzéssel készült. 

És hogy jobb-e a porból készült mártásnál az, ami így kezdődik?

Zöldbors mártás hozzávalói

Hát. Először is minden alapanyag (INCI szerint soroltam fel, vagyis mennyiségi sorrendben) kiérződik belőle. Nem tudom megmondani, melyik üt fejbe először: a rozé savanykássága (elég ideig rotyogtattam, hogy alkohol ne maradjon benne), a mustár agresszív, de tompa csípőssége, vagy a gyönyörűséges, új márványmozsaramban megtört borsszemek könnyeden agyig felgomolygó csiklandozása. Minden kanál után elgondolkodtam, hogy ez most jó-e így, milyennek kellene lennie. Aztán mielőtt rájöttem volna, elfogyott.

Hal zöldbors mártással, párolt zöldséggel

A képen hal látható (fagyasztott Pangasius, tudom, az igénytelenség netovábbja), bedörzsölve sóval, lime-mentával és paprikával, sütőben sütve, köretnek szóra sem érdemes párolt zöldség. 

A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio