Lóarcosítás

Címkék: 

Miután tükörbe számoltam tízig, majd a tanárnő után elismételtem úgy, hogy közben már lefagyott a vigyor az arcomról, az első gyakorlat az volt, hogy rugókat képzeljek a nem létező bölcsességfogaim közé. Ettől furcsa módon meghosszabbodott a számban lévő tér vertikális dimenziója, és olyan britül kezdtem hangzani, hogy mindjárt az ascoti derbyre képzeltem magam. Ezek után közvetlenül kiderült, hogy a töltelékhangot (öeöeöeöe) se vagyok képes szabatosan kiejteni, erre még házi feladatot is kaptam. Meg hát nagyjából az összes magán- és mássalhangzóval gond van, fura módon a legkevesebb még azokkal, amiket még a középiskolai angoltanár próbált meg a fejünkbe verni, sajnos olyan szerencsétlen módon alkalmazva a fonetikát, hogy ott és akkor még engem, az elszánt nyelvnácit is elveszített. Most már nagyjából tűrhetően ki tudom mondani (ha nagyon figyelek), hogy "all over the world", meg "clothes". 

Ezek után arra is rögtön szemléltető oktatást kaptam, hogy milyen messze vagyok attól, hogy ez spontán is menjen: elmentem várost nézni néhány vegyes nemzetiségű Couchsurferrel, és azt még betudom a fáradtságomnak, hogy olyanokat bírtam mondani, hogy "I've went", de a kiejtésem, az már nekem is fájt. Egyébként ez a folyamat első lépése, hogy fájjon, szóval talán mégis jó ez így. 

A délutánról meg annyit, hogy először egy helybéli kalauzolt minket, sajnos annyira neM volt, hogy még az átlagos turistának is unalmas volt, amit ő "személyes városismertetésnek" titulált, de ezen kívül még a másik mensoid résztvevőt is lefoglalta azzal, hogy az nála fog aludni, így viszont bunkóság lenne meglépnie. A harmadik mensoiddal, meg két német csajszival akkor láttunk utat a menekülésre, amikor betévedtünk egy piacra, ahol olyasmiket árultak, mint indonéz palacsinta, spanyol churros, görög grillezett halloumi sajt, és az elmaradhatatlan olasz arancini, és közöltük, hogy mi enni is szeretnénk. Aztán elfelejtettünk visszamenni a találkozóra.

Ehelyett négyesben kóboroltunk. Mensoidunk nemcsak tájékozódni tudott, hanem 10 hónapja itt is lakik, szóval sokkal jobb idegenvezetést tartott, mint önjelölt Vergiliusunk, egészen fél 9-ig járkáltunk, láttunk Goldihoz hasonló utcai performanszot, bementünk a gigantikus, négyemeletes M&M's boltba, belebotlottunk a Fortnum&Masonbe, és a szokásostól eltérően rengeteg kép készült rólam (mensoid barátunk lelkes volt a megörökítésem terén). Holnap óra után a Camden Marketen fogunk piacolni. 

"Ne kövesd a divatot, vegyél olyasmit, ami már kiment belőle!"

Alternatív hangszerek 1.

 

A belváros legújabb hídját éjfélkor lezárják, és jönnek a deszkások. Akiknek néha nem sikerül az eszközt  is, meg saját magukat is befelé irányítani. 

Erről csak nekem jutnak eszembe pajzán asszociációk?

And they have been. 

Giccses ég, a háttérben a Buckingham-palota.

Fortnum&Mason lova, a lábánál lekvár és pezsgő.

A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio