Beküldte Raya deBonel -
Nevezzük mozzarellás zöldségtoronynak.
Fogtam egy kiérdemesült, kisebb padlizsánt, felkarikáztam, besóztam, félretettem. Közben sót, oreganót, bazsalikomot olívaolajjal összekevertem, felkarikáztam a paradicsomot, vöröshagymát, mozzarellát, szétnyomkodtam pár gerezd fokhagymát, felkockáztam az utolsó pár darab szárított paradicsomomat, és szaggattam pár bazsalikomlevelet kint az erkélyen.
Ennyi idő alatt a mitikus "keserű lé" is kijött a padlizsánból. Leöblítettem, beolajoztam, forró serpenyőben mindkét oldalukat megpirítottam.
Tepsi. Padlizsán. Fokhagyma, szárított paradicsom. Paradicsomkarikák beolajozva. Friss bazsalikomlevélkék. Hagymaszeletek beolajozva. Tetejére mozzarella, rácsorgatva a maradék zöldfűszeres olaj. 200 fok, 30 perc.
Italajánlat: Pu Erh tea ellenfényben.
Durva, mi? Pedig itt még alig három perce ázik.