Étel-ital

Nevezzük mozzarellás zöldségtoronynak. 

Fogtam egy kiérdemesült, kisebb padlizsánt, felkarikáztam, besóztam, félretettem. Közben sót, oreganót, bazsalikomot olívaolajjal összekevertem, felkarikáztam a paradicsomot, vöröshagymát, mozzarellát, szétnyomkodtam pár gerezd fokhagymát, felkockáztam az utolsó pár darab szárított paradicsomomat, és szaggattam pár bazsalikomlevelet kint az erkélyen.

Ennyi idő alatt a mitikus "keserű lé" is kijött a padlizsánból. Leöblítettem, beolajoztam, forró serpenyőben mindkét oldalukat megpirítottam. 

Tepsi. Padlizsán. Fokhagyma, szárított paradicsom. Paradicsomkarikák beolajozva. Friss bazsalikomlevélkék. Hagymaszeletek beolajozva. Tetejére mozzarella, rácsorgatva a maradék zöldfűszeres olaj. 200 fok, 30 perc.

Italajánlat: Pu Erh tea ellenfényben.

Durva, mi? Pedig itt még alig három perce ázik.

A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio