Jómunkásember

Most akkor beszámolok a szakmai titoktartás keretein belül a mai ülésről, mert ez se volt piskóta. 

Bűnüldözési munkacsoport. Téma: a közeljövő labdarúgó eseményeinek biztosítása, a határokon átnyúló futballhuligánok valagba rúgása megfékezése, rendőri jelenlét és nemzetközi együttműködés. A tagok egytől egyig kopasz, kigyúrt egykori focisták, akik nem sok tolmácsolást hallottak életükben. Na jó, nem mondok egészen igazat: a magyarok között volt egy Kern András-imitátor, aki legalább tudott angolul.

Amikor a magyar kopaszkigyúrt felfedezi, hogy jé, az emeleten a kiscsajnak pont akkor mozog a szája, amikor a fülében hall valami kaparászást, ráerősít a hangra és felvigyorog ránk. Mert persze be bírnak rakni egy ilyen ülésre három nőt, aki annyit ért a focihoz, mint tyúk az ábécéhez, és azt se tudja, mi a különbség a VB meg a Világkupa között. 

És akkor jön az első baklövés: a "spotter". Ez valamiféle rendőr, mint kiderült, "felderítő", de persze nem elsőre derült ki. Egyes kabinok elszabotálták, mi spottert mondtunk, mire kopaszkigyúrt felnézett, és vigyorogva csóválta a fejét. Tiszta lámpaláz voltam, mire sorra kerültem, de hál'istennek engem nem röhögött ki, viszont mutatott egy hüvelykujjat a végén. 

Maga az ülés egész szórakoztató volt, és hamar véget ért, az egyetlen bosszúságot az angol kabin okozta, akiknek valahogy az istennek nem ment se a dán, se a görög. A kolléga németből többet adott át, mint az angolok közvetlenül! Sikerült nekik még a kávészünetet is öt percre belőni tizenöt helyett! A franciák pedig egyszerűen elhallgattak, amikor rájöttek, hogy se francia, se luxemburgi, és a belga is flamand. Csakhogy a team sheet szerint a litván kabinban volt valaki, akinek a francia az egyetlen munkanyelve! Később kiderült, hogy őt lecserélték, na de akkor is, hát mit csináljon, melegítse a széket? Nálunk is volt olyan, amit inkább vettünk volna franciából, mint ebből az angolból... Na de nem rinyálok, a megbízói visszajelzés szerint egész okos voltam, és még jógázni is elmentem (utolsó egyeurós matracbérlés!). 

Ja, a megbízói visszajelzés egyébként egy színpadias vicsor volt, amikor a harmadik személy beemelésével ("Az elnök megköszöni a tolmácsoknak...") kizökkentettük kopaszkigyúrtat az ülés méla unalmából. 

A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio