Símanó Gyalogkakukk

Vettem egy biciklit. Viszlát STIB (BKV)!

Gyalogkakukk, teljes nevén Símanó Gyalogkakukk. Ez a képen annyira nem látszik, de Sziget-kék (pontosabban sötét türkiz, de azt én mindig ilyennek képzeltem el). 

Használt, de vadiúj fékek, váltó (18 sebesség, nekem 6 is elég lett volna), csengő (elvittem egy próbakörre, és a macskakövön úgy türelmetlenkedett, hogy megkértem a bácsit, cserélje ki), csomagtartó és lámpák vannak rajta. És adtak rá 3 hónap garanciát, addig derüljön ki, ha van valami baja. A mai fizetésemet nagyjából erre és egy heti nagybevásárlásra költöttem (ennek egy nagyjából reprezentatív részlete látható a kosárban). És vettem hozzá egy harmadik fajta lakatot. U-lakatom és colstokos Abus Bordóm már van otthon, de azt nem lehetett kézipoggyászban elhozni, ezért vettem egy hosszú Abus láncot. Azt mondták, az első kerék nem egy kattintásra jön le, mint Gitane-é, szóval amiatt nem kell annyira aggódni. A dinamós lámpa megmaradt, de majd elhozom azt a két villogót, amit J-től kaptam (csak úgy, mert féltett--> <3 ). A boltos bácsi egy vaskos, Brüsszel és környéke bicikliútjait ábrázoló térképpel lepett még meg. 

Brüsszelben a biciklis közlekedés egy álom. Persze ha nem ijed meg az ember attól, hogy egy szembejövő kocsioszlop és a parkoló furgonok (itt a folyamatos melléknévi igenév egészen kifejező, vagyis ezek nem állnak egy helyben, hanem konkrétan épp tekerik a kormányt és a fejüket, egymástól néha teljesen független módon, nehogy már tudni lehessen, ki-vagy befelé igyekeznek éppen) között oldalazzon. Szinte minden egyirányú utcába be lehet hajtani szemből, remek (piros, gyalogosokat kevésbé vonzó) bicikliutak vannak felfestve a járdára, és Pesthez képest elenyésző az autós forgalom. Meg a buszok se olyan büdösek.

Úgyhogy indulhat a város felfedezésre két keréken! Végre én is használhatom az intézmények parkolóját. 

A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio