Megírok valamit, amire nem vagyok büszke

Ez is hozzátartozik a dicsteljes pályafutásomhoz sajnos. 

Ugye itt nemcsak baromi nagy bürokrácia van, hanem komoly - bár néha logikátlan - szabályok is. Ilyen szabály például, hogy akinek nincs B-je, az nem kezd el retúrozni. Na de mi van, ha a magyar delegált történetesen akkor talál megszólalni, amikor a retúrra beosztott személy éppen kisomfordált a kabinból? Nohát, erre a helyzetre az a protokoll, hogy csöndben kell maradni, mert van ám olyan szabály is, hogy minden irányt két tolmácsnak kell lefednie. Vagyis van valahol valaki, aki tud magyarul és fordít. Hacsak éppen ki nem ment az is. Hál'isten annyi lélekjelenlétem nem volt, hogy a csatornát is átváltsam, így legalább az angoloknak nem kavartam be, meg mivel az egy szem magyar beszélt, nem is hallotta senki azt a két mondatot, de azért nem vagyok büszke magamra.

Persze lehetne ezt úgy is értelmezni, hogy én próbáltam megoldani a helyzetet, hogy legalább értsék egymást a szerencsétlen felek... na de az a lényeg, hogy a tinédzser nagylelkűen meg akar halni azért, amiért az érett ember alázatosan élni akar, szóval létezett sokkal jobb megoldás, csak én nem tudtam róla. 

Van egyébként a kabin-etikettnek olyan szakasza is, ami arra az eshetőségre ad iránymutatást, ha valaki meg találna halni. Mármint nem ott konkrétan a teremben, hanem ha valakinek már csak a halálhíre érkezik meg és egyperces néma vigyázzállást rendelnek el. Namármost, a vigyázzállás a tolmácsokra nem vonatkozik, a némaság, felteszem, igen, legalábbis majomkodni biztos nem illik, de annyit, gondolom, lehet beszélni egymás között, hogy "ki a jó fene murdelt meg? nem értettem a nevét".

A lényeg, hogy ha én történetesen mentőorvos vagyok, akkor se mehetek ki újraéleszteni senkit, mert az nincs benne a munkaköri leírásomban. Pff.

Ma volt még egy vicces pillanatom, amikor "Secretary of State Napolitano"-t említették, én meg ráblöfföltem, hogy "úr", női miniszterből nem lehet olyan sok, és szerencsére bejött, de azért egy pillanatra leizzadtam, hogy ha rosszul mondtam, akkor kiderül, hogy lövésem nincs róla, hogy az ki. De legalább a Cranberriest ismerem, és ez is előkerült az ülésen. Annyira nem is volt unalmas.

A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio