Az igazi tutiság

Címkék: 

Végre elkezdtem örülni a vizsgámnak.

Ebben kétségkívül szerepet Játszott leendő főnöknőm is, akinek a neve is nagyon hasonlít egy népszerű animációs film egyik főszereplőjére, és aki nem csak hogy beajánlott a Parlament újoncprogramjába és már keresett nekem egy mentort, hanem odáig vitte leendő alattvalója iránti segítőkészségét, hogy felajánlotta: ha minden kötél szakad, lakhatok náluk, mivel a fia úgyis elköltözött.

Ma kaptam jelszót a SCIC-hez, és nagyon menőnek érzem magam! Májusban még ceruzával rajzolgattam rá magunkat a team sheetre (ez az a papír, amin rajta van az összes kabin összes tolmácsa, fényképpel és nyelvkombinációval), most meg, ha minden igaz, tényleg rajta leszek (bár a nevem, basszus, megint nem fog kiférni...)! És nem besurranok majd, mint egy kisegér, a némakabinba (bár erősen ajánlott, hogy ezt is megtegyem néhanapján, a franciám szintre hozása érdekében), hanem a saját, kék szalagon lógó kis badge-emmel (amit a fanatikusok az ebédszünetben sem vesznek le) besétálok a munkahelyemre, köszönök a kollégáknak és egy idő után igaziból bekapcsolom majd a mikrofont...

Olyan az egész, mintha a kedvenc kosztümös filmem egyszer csak megelevenedne körülöttem. 14 évesen több kalózzal vártuk a levelet a Roxfortból, hát ez most olyan, mintha megérkezett volna.

Az hagyján, de ha netán plenáris ülésre osztanak be, akkor a neten, élőben hallgathatjátok majd csengő hangomon az izgalmasabbnál izgalmasabb hozzászólásokat...

És a legnagyobb tutiság ez a mondat:

 

A konferenciatolmács-alkalmazottak fizetése a 260/68 tanácsi rendelet szerint a közösségi adó
hatálya alá tartozik, és a kiváltságokról és mentességekről szóló jegyzőkönyv 13. cikke
értelmében mentesek a nemzeti adó alól.

 

"A konferenciatolmács-alkalmazottak fizetése a 260/68 tanácsi rendelet szerint a közösségi adó hatálya alá tartozik, és a kiváltságokról és mentességekről szóló jegyzőkönyv 13. cikke értelmében mentesek a nemzeti adó alól."

Hehehe!

A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio