Halloween

Megint itt volt nálam a leonbergi. Igazából perecet sütöttem, miután előző héten panaszkodott, hogy náluk az Oktoberfesten csak annak adnak, aki megiszik egy liter sört. Ezt egyébként gond nélkül teljesítette, négy, gyakorlatilag sótlan és keletlen perec társaságában (de legalább igyekeztem). Ez az este kellemesen is telt, kár, hogy másnap elrontottam, amikor ő mindenáron szigetelést akart venni a hűtőre. Mármint ezzel önmagában nem lett volna bajom, de úgy gondolta kivitelezni, hogy az Artifackel szemben meglátott egy szaniterboltot, ahol cuki volt a kutya, és elhitte a random kelet-európai eladónak, hogy azon a másik címen tényleg tartanak hűtőszekrény-szigetelést. Meg se lepődtem, hogy nem, inkább csak pofákat vágtam, amikor a helytelennek bizonyult bolt megadott egy harmadik címet. Mi ez, a bevándorló-maffia küldözget minket egymás unokatestvéreinek üzleti egységeibe, mondván, valahol majd csak belefáradunk és veszünk valami mást, vagy legalább Szergej bátya kebabját megkóstoljuk? Szóval nem voltam elragadtatva, főleg, hogy előzőleg póló- és zoknivásárlásról volt szó, és nagyon jó lett volna mindent még csütörtökön elintézni.

Közben mindenki félőrült a jövő heti modulzárástól, a pörszonelbrendingvideó az új időjárás, mi pedig péntek délután Amszterdamba utaztunk, ahol Gyévivel és "leginkább spanyol gyarmatosítóra hasonlító" holland kedvesével tévelyegtünk. Először egy Bierfabrik nevű hely híresen jó házi sörét ittuk és nagyon obszcén háton csirkéket ettünk, aztán kaszinóztunk, végül beültünk még egy italra. A dupla randi itt véget ért, és nagyjából ezzel tehető egy időpontra az, hogy eldurvultak a dolgok. Éjjel egykor találtunk egy nyitva tartó Starbucksot, megvettem az év első PSL-jét (aki nem tudná: pumpkin spice latte, a nyugati félteke fehércseléd-csalitka), és a záróra kezdetével előkerült a sminkkészlet is. Kedvesem zombi-bohóc kívánt lenni, én pedig mexikói cukorkoponya, és azt hiszem, jól teljesítettünk, mert még három lány kért meg, hogy fessük ki, és úgy öten kopogtak át a kávézó üvegén, jelezve, hogy lájk.

Innentől kezdetét vette az éjszakai élet, ami a világ minden nagyobb városában abból áll, hogy fiatalok sétálnak éjszaka az utcán. Néha megpihennek és feltankolnak egy kocsmában vagy büfében, de a lényeg mégis a minőségi grasszálás, amely közben váratlan ismeretségeket is lehet kötni. A leonbergi például igen népszerű volt a piros lámpás negyedben.

A szombat azzal telt, hogy a leonbergi megjavíthatta a szigetelést, és megnéztünk egy füves filmet. Ma pedig már el is ment... folyt. köv. csütörtökön, csak azért adtam ezt közre, mert az amszterdami éjszaka elég epicre sikerült.

A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio