Hetvegi kiruccanas Piscorszagba

Címkék: 

Az elso szombatot ugye azzal toltottuk, hogy az elkesett kolumbiai csaj helyett foztunk, ezzel nyertunk magunknak egy szombat delelottot. Felugyelonk ugyanezt a hetveget La Serenaban toltotte a csaladjaval, innen jott az otlet, hogy probaljuk meg mi is. A Szonyegfaloval elobb egy kozeli, La Calera nevu varoskaba buszoztunk, ahol eppen olyan hangulat volt, mint anno Torokorszagban, azok is megorultek minden alkalommal, amikor megnyertek egy meccset, aztan sajnos a harmadikat elvesztettek. 

Ez volt meg a minimum, tele volt veluk az utca. Ausztraliat gyaktak le egyebkent. Innen hajnali 3-ra ertunk La Serenaba, ahol vegul belattuk, hogy itt ilyenkor semmi nincs nyitva, es beszedultunk a Lonely Planet kedvenc hostelebe, ami egy kidolt-bedolt haz volt egy kiserteties oregasszonnyal, viszont volt agy es wifi. Mi kell meg.

Masnap nyakunkba vettuk a varost. Chile masodik legregebbi telepulese, gyarmati multtal.

A fo attrakcio errefele az a ter, ami minden spanyol varosban is megtalalhato Plaza Mayor neven, csak a tortenelem sajatossagai miatt itt Plaza de Armasnak hivjak. A masik kedvenc nevezetessegunk a pisco, ami valamifele szolobol erjesztett, 35 fokos alkohol, es iszonyatos koktelokat kevernek belole. Mi mondjuk citromos Canada Dry lightot vettunk hozza, es itt ittuk meg:

Chile legfobb exportcikke ennek ellenere termeszetesen az alpakapulover, ezzel is felszerelkeztunk. Az arak erzekeltetesere jeleznem, hogy a sarvari Tescoban szerzett 1200 Ft-os utan, ami a limai repteren lazan kettetort, most 700 forintert vettem egy oooooriasi napszemuveget. Es hasonlok. Egyebkent a Szonyegfalo tiszta Arthur Dent mellettem, mert spanyolul se tud, meg az alkoholt is mindig o fejezi be, de pont ezert jol kijovunk.

Estefele Pisco Elquibe vettuk az iranyt egy teljesen veletlenul felfedezett aznapi utolso busszal. Kicsit olyan, mint Ubud, spiritualisan huzzak le a gazdag nyugatiakat. Rengeteg jogaiskola meg auramasszazs van. Itt dolgozik a Szonyegfalo baratnojenek a novere, o szolgaltatta az urugyet. Este egy nem evilagi etterembe mentunk, fozelek surusegu kremlevest enni, meg hazi kenyeret bazsalikomkremmel, es persze pisco-koktelokat. Gyomberes, mentas vagy csipospaprikas lesz?

Ma delelott pedig hegyet masztunk.

 

Es vegre kicsit nyarat ereztunk. A leonbergitol tanultam, hogy a sort lehet gyumolcslevel keverni, es most empirikus uton rajottem, hogy a Heineken is ihato, ha kello mennyisegu ananaszlevet ad hozza az ember. Ami az ebedet illeti, vasarnap nincs sok minden nyitva, de empanada az mindenhol van. Ez olyan, mint a szamosza, toltott tesztataska hussal-hagymaval-tojassal vagy sonkaval-sajttal, vagy amit az ember kitalal. Kaptunk egy fulest, es egy csaladi haz udvaraba bekommandozva az alabbiakra tettunk szert:

Az avokado, itteni neven palta, olcsobb, mint a paradicsom, annyira alapzoldseg. A hostelunk kertjeben is van egy fa, elozekenyen odakeszitett tuneroval a szureteleshez. De olyannyira alap, hogy az ettermekben is ketchup, mustar, majonez, es palta van az asztalon. Szoval minden oke, vegre azt is megengedhetjuk magunknak, hogy egyedul megegyunk egy egesz tojast, amire a farmon nem nagyon adodik alkalom. Sajnos ma este muszaj lesz visszamennunk. Holnap megint az allatok ebresztenek...

A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio