Esőre készülünk

Holnap akkora hidegfront fog minket eltalálni, hogy a NASA is közreadott róla egy elemzést. Ennek megfelelően, mivel a sárgarépamag, meg a hajlandóságunk a szűzföldek feltörésére amúgy is elfogyott, beltéri foglalatosságokat tervezünk. Például nyolc motring hímzőfonalat vettem karkötőcsomózás céljából. Az előkészületek két tanulságos mozzanatát szeretném előtérbe helyezni, a végén ellenpontozva egy kis falusi zamattal.

Pár napja megtaláltak, hogy szüreteljek hamarjában 20 kiló, azaz két vödör almát, de hibátlant és nagyot. Ezt egyetlen, permetszert, rovarcsapdát, vagy akár egy csepp rozmaringhidrolátumot nem látott fától elvárni enyhén szólva is dőreség, 16 kilónál feladtam. Ekkor ketten könyörültek meg rajtam: a rabszolgafelelős azzal, hogy lehetnek kisebbek is, Juanito, a kertész pedig egy "tuneróval", azaz egy hosszú nyelű célszerszámmal. Így kb. másfél óra alatt megvoltam. Ma, mivel nem korlátozta a kreativitásomat az, hogy eleve ott volt a létra, meg mivel magunknak csináltam (mondtam már, hogy rossz rabszolga vagyok?), észrevettem a kutyaházat, fölötte.a járatlan ágakkal. A vödör 12 perc alatt tele volt mintaszerű almákkal. Nesze neked liberalizmus, meg zen tanulság.

A másik feladat mára az volt, hogy a háziak leendő otthonának bútorzatát megvédjük az esőtől. Amint lehántottuk a műanyag lepleket, két dolog derült ki: hogy kb. egy évvel elkéstünk, meg az, hogy hiába lángvörös hajúak mindketten, a kupacban minden ott van, ami egy házban vonóval a zsebben szokásosan elmozdítható. Komolyan. Zuhanyrózsa, csővel. Asztali lámpa. Videómagnó. Íróasztal. Tornaszekrény. 4 ajtó és 16 ablak, vegyes méretben és épségben. 3 neon, ellevelesedett fakeretben. Pingpongasztal, hasonlóképp. És az egész mögött egy ponyvából eszkábált kád, ezoterikus "kukactenyészet" felirattal, ami szerencsére okafogyottnak bizonyult. Ennél nagyobbat már csak azon röhögtem, hogy a bocinak sikerült a kb. 110 centi magas kerítésrùdra pottyantania, csak azt nem tudom, hogyan.

A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio