Táplálék. Sok táplálék.

Remek szórakozást nyújtott ez a hétvége, úgy is mint magyar-angol gyakorlás, programozási nyelvek félidős vizsga és két angol-magyar fordítás gatyába rázása Hálózat-Diesel Kapcsolóval és II. János Ádám liechtensteini herceggel. Közben másra nem is jutott energiám, mint tesztelni kicsit a karácsonyi szakácskönyvemet. 

Dahi subji teplával

Ez dahi subji, vagyis sült krumpli és cukkini tejszínes szószban, a Mickey egér füle pedig két tepla, vagyis csicseriborsólisztből meg joghurtból készült kis fűszeres izé, aminél az a forradalmi ötletem támadt, hogy szendvicssütőben csinálom meg.

Uttapam kókuszcsatnival

Ez meg a mai ebéd, uttapam, gyakorlatilag indiai minipizza, amihez valami olyasmit kell csinálni, amit nem is tartottam lehetségesnek: vízbe áztatott rizst meg urid dhal lencsét kell leturmixolni, és ebből lesz a palacsintatészta. Beszereztem négy csokor friss koriandert, az is jutott rá. A kis tálkában meg kókuszcsatni, ugyanis a nagyböjtöt én úgy jelképezem, hogy nem eszem aszalt gyümölcsöt és magokat, a kókusz viszont hál'istennek egyik se. 

A héten még várhatóan jelentkezem olyan gasztronómiai újításokkal, mint a cékla poriyal (ezek a misztikus szavak gyakorlatilag mind valamiféle flancos főzeléket takarnak), sütőtök curry és gyömbéres rizs, tudniillik egy hadseregnek való ellátmányt szereztem ma be a Midi piacon. Látjátok, a nyelvi bravúrokon túl már csak... az ízlelőbimbókra van energiám. 

A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio