Magyar embernek magyar időjárást!

Minden rántott hús Magyarország alakú. Magyarország a szívembe van zárva. Ebből következik, hogy az én szívem rántott hús.

A Margit hídon biciklizve azzal szórakoztam, hogy besoroltam az embereket: melyik menne el brüsszelinek és melyik nagyon sajátosan magyar. Az, amelyik az úttest felől mászik át a járdára, vagy azok, akik leplezetlenül bámulják. Azok, akik nejlonszatyrot visznek, szandál van rajtuk zoknival, vagy éppen akik igényesen öltöznek, csak éppen úgy áll rajtuk, mint tehénen a gatya. A cigányprímás, aki a rakparton a motorháztető alatt matat, miközben a kocsiból ömlik az elektro-mulatós, meg a buszmegálló mögött, a frissen felújított fehér kőkorláton ülve bagózó szakadt ruhás kamaszok, akik beletörik a dugót a borba és úgy szlopálják.

De ami tutira magyar, az a balzsamos levegő. Vagy ha ez túl nyálas, akkor a meleg. Az a hőfok, ami azonos a belső hőmérséklettel, hogy nem kell se hűteni, se fűteni, egyáltalán, semmi sem ösztönöz arra, hogy bármit tegyél, bármerre is mozdulj, csak úgy úszol a melegben és kész. 

A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio