Könnyed kikapcsolódás ebédszünetben

Ha valamiért érdemes engem irigyelni, az nem a fizetés, hanem a munkakörülmények. A tegnapi napom, amikor elvileg egész napra be voltam osztva a Parlamenthez, így nézett ki:

9:00-10:35: munka
10:45: érkezés a Garam Masala Food Store-ba
11:00: érkezés a Colruytbe* 
11:30: hazaérkezés
11:50: érkezés a Rue Neuve-re**
12:00: a rég áhított szigetkék öv megvásárlása (hogy, hogy nem, hozzáragadt egy napsárga felső)
12:10: bizsubolt, annak a homlokékszernek a felfedezése, amit Szöszke keresett a múlt héten (hogy, hogy nem, beleakadt néhány nyaklánc és karkötő)
13:00: a tökéletes Bollywood-szandál megtalálása 
13:20: ebéd az Exkiben
14:00: Nature et Découvertes***
14:15: Art City****
14:40: beszállókártyák nyomtatása a József Antall épületben
15:00-18:10: munka 

És hozzátartozik az igazsághoz, hogy sokkal izgalmasabb a Parlamentben tolmácsolni, mint máshol, mert itt nem osztjuk be fixen húszpercenként az időt, hanem minden hozzászólás elején intuitíve/szemkontaktussal döntjük el, hogy ki csinálja (és észnél kell lenni, mert ha franciául szólalnak meg, akkor a németes kolléga agya automatikusan standby-ba kapcsol, és fel se néz a netbookjából, és ha Adélka nem látá, hogy így nem jó, és nem kapcsolá be mikrofonját, akkor bizony a közvetítésen sem leend magyar tolmácsolás). 

Na meg itt mindenféle izgi események történnek, mert kell a cirkusz a népnek (ami a kenyeret illeti, 2 euró 55 centből én sehol máshol nem tudok megebédelni, csak a parlamenti menzán).  Ma például focibajnokság volt, a lengyelek szervezték, reklámozzák az EB-t. A Parlament előtt állítottak fel egy kis arénát, na de a műfüvön nem kispályások kergették ám a bőrt: a lengyel csapat konkrétan nyugdíjkorhatár közeli volt, mert őket erősítette Janusz Lewandowski, az Európai Bizottság lengyel tagja, Jerzy Buzek, aki mostanáig a Parlament elnöke volt, meg néhány korosabb képviselő. Kenterbe verték a dánokat, a kapuban ugyanis Jerzy Dudek állt, aki tavalyig a Real Madridban játszott. Ja kérem, így könnyű...

A szünetben pompomgörlök meg EU-s zászlóval zsonglőrködő kockás hasú fiúk ugrabugráltak a porondon.

Elgondolkoztam rajta, hogy a híres magyar foci népszerűsítése érdekében ugyan melyik parlamenti képviselőnk vagy miniszterünk állna neki a pályán bohóckodni... mert ahhoz, hogy nekem nagy szám legyen egy EU-s biztos vagy parlamenter, ahhoz nem elég évente egyszer mezt húzni, minden nap domborítani kell öltönyben is. Demagógia off. 

 

*olcsó kaja, piac híján jó minőségű gyümölcs
**bevásárlóutca 
***kedvenc természetjáró- és kertészboltom, előbb-utóbb mindenki fog innen ajándékot kapni 
****kedvenc poénosajándék- és vicceskiegészítő-boltom, a legtöbben már kaptatok innen ajándékot 

A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio