Kérj, és megadatik... avagy amikor egyszerre testesíted meg a keresletet és a kínálatot

Címkék: 

Kicsit egy Örkény-egypercesre emlékeztet a sztori: központi fekvésű, jó állapotú, mosógéppel és biciklitárolóval ellátott lakásban lévő tágas, világos, bútorozott szoba kiadó júliustól augusztusig (esetleg szeptemberben is), VAGY központi fekvésű, jó állapotú, mosógéppel és biciklitárolóval ellátott lakásban lévő tágas, világos, bútorozott szobát keresek szeptembertől (esetleg októbertől). Azzal nem rontom el ezt a szép szimmetriát, hogy esetleg egy Saint-Gilles-i stúdió is megteszi, mert ezt úgyis csak a sors B terveként könyveltem el, arra az esetre, ha nem találok senkit, aki pont akkor akar Brüsszelben lenni, amikor 1) nincs itt semmi érdekes, 2) a szobám, amiben télen a rengeteg ablak miatt meg lehet fagyni, a 20 fokos belga nyárban elviselhetetlenül meleggé válik. 

Mindenesetre ma kicsit kedvetlenül jöttem haza Luxemburgból, amiért nem ostromolnak emailekkel a lakáskeresők (pedig a craigslist kivételével már minden érdemleges honlapra feltettem), és úgy döntöttem, "programozok" rá egy kicsit. Végül manuális bevitellé alakult a dolog: megkerestem az appartager.be-n azokat, akik júliustól keresnek viszonylag rövid időre, a költségkeretük pedig fedezné az én lakbéremet, és próbáltam őket rábeszélni, hogy még ha 6, 10, esetleg 12 hónapra maradnának is, hogy amíg találnak egy végleges helyet, mindenképpen ideális megoldás, ha egyelőre megszüntetik az én lakásproblémámat, aztán a további sorsuk engem már nem érdekel.

Nem is lepődtem meg olyan nagyon, hogy rögtön jelentkezett pont valaki, aki éppen erre a három hónapra jönne gyakornoknak, és pont annyi a kerete, amennyi nekem kell. Túl szép, hogy igaz legyen. Eszerint a Sainte Catherine piacra továbbra is biciklivel kell majd járnom, de legalább mehetek mezítláb mosni (a belga lakásokban ez komoly kihívás, van, ahol a konyhában vagy a társasház alagsorában van a mosógép, de akartak már úgy is stúdiót kiadni nekem, hogy "csak 100 méterre van a 3 eurós mosoda"), és jöhetnek hozzám ittalvós vendégek, akár ketten is. 

A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio