Amikor nem jobb, mint a semmi

Címkék: 

Ma csatlakoztak hozzánk azok is, akik tegnap délután henyéltek. Magyar részről ez jó volt, de előkerült két olasz, akiknek sürgősebb volt tengerpartozni, mint Vallettát megnézni. Tekintve, hogy szicíliaiak, kicsit Jackie Chan-pofát kell vágnom ettől. De amikor közelebbről megismerkedtünk, mindent megértettem.

Én alapvetően azt hittem, hogy Nyugat-Európában a gyerekeket megtanítják rendesen angolul. Na, ehhez képest itt két olyan német is van, hogy a siralmas nyelvtanját még talán megérteném, a gyatra szókincsét meg kiegészítené a fantáziám, ha egyáltalán rájönnék, hogy ez most olyan nyelven hangzott el, amit nekem értenem kéne. Az olaszokról ne is beszéljünk, azokról eddig is tudtam, hogy nem a nyelvtudásukért szeretjük őket. Esetleg a szenvedélyességük, nyitottságuk, netán a nőkkel való bánásmód miatt... hát, mai tapasztalataim alapján az egyetlen jó dolog, amit ezek előállítottak, a pizza alapreceptje volt.

Az egyikük még istenes, van némi fogalma a kulturált nyálcsorgatásról, de a másik megmaradt a hajhúzgálás szintjén. Nem tudom, miért, de mindig engem talál meg a csoportnak az a tagja, aki másról nem tud beszélni, csak saját magáról, és azt se valami érdekes módon teszi. Ráadásul még tuskó is, az a fajta, akinek a keze ügyébe nem teszed a kajádat, mert rögtön beleeszik. Száz méterről kiszúrja b.meg, hogy van rágóm. Mindegy. Szóval én folyamatosan próbáltam ezt a majmot lerázni, közben megtudtam, hogy Cataniában terem a legjobb pisztácia, meg hogy a cannolo az egy hosszúkás édesség, meg hogy a haltenyésztést olaszul allevamentónak mondják. Estére pedig megkaptam szobatársul egy idősödő dánt, aki ráadásul otthon hagyta a hallókészülékét...

Egyébként ma megnéztük a Málta áramellátásának 60%-át adó erőművet, a marsaxlokki piacot, és megvolt az első itteni fagyizás is, szóval annyira ne sajnáljatok azért.

Odaig azert mert menni kellett egy kicsit.

Azok kedveert, akik hozzam hasonloan hatszor olvassak el azokat a reszeket a regenyekben, ahol az iro probalja leirni a fejeben pontosan elo tereptargyak elhelyezkedeset:

A jobb oldali obol a Golde Bay, onnan indultunk, a sziklakon maszva megkerultuk a kozepso foldnyelvet, a balra lent lathato sziklabenyulas folott atmaszva es egy, sulyos spriccelesnek kitett, nagyon sikos, nagyon veszelyes arok falan atkelve vegul felkaptattunk ide.

Jellemzo utszakasz.

Erre a pillanatra tiz kamera vart...

Ebben az obolben kicsit feltartoztattak egy forgatas miatt (gyakori esemeny Maltan, egesz iparag van rajuk), de nem bantuk.

I can see somebody had a plan here.

Pofas kis ortorony, ilyenek sorakoznak az egesz part menten.

Tobb oras caplatas utan erre az idilli piacra ereztunk meg. Ezek a beszallitok.

Ez pedig az aru, delutan leven mar megfogyatkozva.

Ezek kicsit talan etvagygerjesztobbek.

A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio