Nekünk az kelet

Nemrég fedeztem fel a Couchsurfinget, bár például Liberty már évekkel ezelőtt mesélte, hogy mennyire jó (ők rendszeresen fogadtak külföldieket, és utaztak is így). Na de ő már külön lakott a szüleitől, én kicsit nehezen magyaráztam volna el Jóanyámnak, hogy ugyan még sose láttam ezt a szváziföldi barátomat, de biztosan nagyon kedves, és ha lehet, ne úgy köszönjön neki, hogy "what's up nigga?". 

Most viszont már felnőttem, két lakótárssal élek albérletben (... subject to change, holnap találkozom azzal az erdélyi lánnyal, akivel esetleg össze fogok költözni szeptembertől, annak reményében, hogy esetleg emberi kapcsolat is beleszövődik az együtt lakásba), szóval semmi akadálya a dolognak. Pláne, hogy rájöttem: egyáltalán nem muszáj bárkinek is a kanapéján aludni, vagy beengedni a lakásomba, bőven elég hétfőnként kocsmázni, keddenként francia-, szerdánként pedig spanyolgyakorlásra járni különféle bárokba, na de van például becsületkasszás körömfestés (manikűröslány gyakorolni akar), közös koncertre menés (már fel is tettem Manu Chaót, ne menjek már egyedül), és még arra is találtam partnert, hogy amikor péntekről szombatra virradó éjszaka 4,5 órát kell eltöltenem Liege-ben, valaki jöjjön és mutassa meg nekem a város bárjait. Alighanem jó vásárt csináltam, legalábbis biztonsági szempontból: különös ismertetőjegye annyi, hogy sokkal magasabb az átlagnál. 

Hétfő este tehát a Monk nevezetű sörözőben voltam, és bár a legtöbbet egy belgával beszélgettem (pszeudo-belga, igazából Kongóban nőtt fel, Dél-Afrikában csinált Mastert, és most jött haza Kolumbiából), azért láttam egy tüneményes argentint, összebarátkoztam egy indiaival, és addig találgattunk, míg rájöttünk, hogy az enyhén kreol bőrű, enyhén vágott szemű lány malajziai (én elsőre Szingapúrt mondtam volna). Velem is játszottak ilyet:

- Európa?
- Igen.
- Belgium!
- Nem.
- Nyugat vagy Kelet?
- Kelet.
- Németország!
- WTF?
- Nekünk az Kelet.

 Váratlanul megjelent egy hapsi egy tálca sült krumplival (eredete alighanem Szöszke kedvenc helye a Bourse-nál), hosszúkás tálkában mellette ötféle szósz. Hogy ezt miért? Miért ne! Hát ez egy ilyen társaság. Amíg a mensások kicsit össze nem kapják magukat, jók lesznek.

A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio