Akkor még jó ötletnek tűnt...

Címkék: 

Úgy ismertek engem, mint aki csak úgy uk-muk-fuck abbahagyja a blogolást? Közkívánatra (egy ember az már köz, értem?) folytatom tehát. Iszonyatosan eseménydús héten vagyok túl, négy ország, egy repülő, két autó, két síléc... haj-jaj-jaj. Lehet, hogy nem mindenkinek okoz katartikus megvilágosodásokat egy hét franciaországi sítúra? Mindenesetre nekem okozott.

 

Nem síelünk ronda helyeken 1.

 

Hadd meséljek egy kicsit. Az összetétel névileg úgy nézett ki, hogy volt - mondjuk - egy Adél (szerénységem), két József, két Károly, egy Julcsa, egy Julcsa Adél, és két Horváth, és összesen voltunk tízen. Ha ehhez még hozzáadjuk a tavalyi kromoszómákhoz hasonlító kódrendszert, akkor nagyjából ki is lehet találni a szereplőket. Királylányt ebbe a sémába nem sikerült beleilleszteni, hiába, ő one of a kind.

Már hetek óta paráztam, hogy sikerül-e rávenni egy brüsszeli taxit a 3:15-ös kiállásra, de amint megérkeztünk Oz en Oisansba, valahogy mintha elfújták volna a munka, a videó, a szabadegyetem meg az összes izé miatti idegeskedést. Gyakorlatilag egy hétig úgy éltem, mint az állatok. Evés, ivás (főleg ivás), síelés, pihegés, hideg, meleg, alvás (főleg hidegben). Semmi gondolat, semmi egzisztencialista fejtegetés. Világraszóló volt.

 
Nem síelünk ronda helyeken 2. 

Sokat gondolkoztam már azon, hogy a halak vajon mi alapján döntik el, hogy merre ússzanak. Hát mi gyakorlatban megvalósítottuk ugyanezt a sípályán. Látsz egy nem tetsző buckát, fél méterrel odébb mész. Valaki megközelít, juszt is begyorsítasz, vagy épp elijedsz. Pillanatnyi, ösztönös döntések láncolata minden lecsúszás. Egészséges életösztön - vagy épp annak hiánya, például S. úrnál...

 
Cloud skiing. 

Mindjárt az első nap elvégeztem a rendeltetett eséseim kétharmadát, ugyanis a lécem 35 kilóra volt állítva, és hát naná, hogy állandóan leoldott, amikor nem kellett volna. Ekkor született az az örökbecsű mondat, ami S. úr száját elhagyta, miután megvizsgálta jatagánná görbült síbotját, amivel előzőleg lefelé szánkázó habtestemet próbálta bordatájékon megállítani:

- Akkor még jó ötletnek tűnt...

Közben meg esett olyanokat, hogy egy fél felvonó hujjogatva megéljenezte. Meg volt olyan, hogy esés után két szál síbakancsban még futott a lejtőn hátrafelé. 

A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio