Lakáskeresésem sagája

Címkék: 

Tegnap ismét megnéztem egy helyet, ezúttal a trendi Ixellesben (helyi szlengben csak XL). Itt is jóval világosabb a bőröm az átlagénál, de amúgy bulis helynek tűnik, sok a kávézó, étterem, meg a bolt.

Háziurunk egy marokkói fazon, aki azt állította, hogy a felesége 7 nyelven beszélő tolmács a holland kabinban, de az biztos, hogy neki legalább 3 teljes háza van, amit autoriter módon színes lámpákkal dekorál ki és gyakornokoknak ad bérbe.

Az egyik szoba, amit megnéztem, egy olasz srácé volt, ennek megfelelően még ott figyel a pasta, a nutella meg a mozzarella a konyhában. Nem volt rossz, csak egy kicsit koszos, és pofátlanságnak tartottam 550 eurót érte csak azért, mert ez "stúdió". Így nevezik azt a lukat, amihez tartozik egy saját konyha-luk és egy wc+zuhanyzó luk. Kösz szépen.

A ház előtt viszont összeismerkedtem Matteóval, aki az összes munkanyelvemen beszél, de egyébként olasz. Együtt továbbmentünk a háziúr kocsijában egy másik házhoz, ahol is leállt a parkoló autók mellé, nyitvahagyta az ablakot és a csomagtartót mondván, ha nem így tesz, akkor megbüntetik), és bekalauzolt minket. Ott volt még egy svéd lány, Aida, aki végül kivette a szobát.

Nem volt rossz, kifejezetten fantáziadús elrendezése volt (és persze marokkói lámpák mindenhol), csak éppen pincehelyiség. Nem azért mondom, nem feltétlen igényem nekem az ablak (de), csakhogy itt a wifi router a 2. emeleten volt. Amennyit én Skype-olok, nem hiszem, hogy a szomszédok díjaznák, ha folyton a nappaliban ülnék.

Úgyhogy ezt is elpasszoltam. Utána Matteo még elvitt a Luxembourg térre találkozni Marcóval, aki még több nyelven beszél. Megittunk egy sört a retró zenék és az EU-gyakornokok tömege közepette. Olyan, mint egy Erasmus, csak dolgozni (nem) kell.

Este még letárgyaltam néhány lakásnézést, úgyhogy ma este 2, vasárnap 1, hétfőn 1, és van még egy magyar nő pont ugyanazon a környéken Ixelles-ben. Talán mégse a híd alá megyek november 7-től.

A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio