Első munkanapom jól fizetett csimpánzként

A kifejezés Titié.

 

Szóval ma az volt a dolgom, hogy egy olyan irodaházban, amiről leginkább az Útikalauz irodája jutott eszembe az Ursa Minor Bétán (még az ablakok is gombnyomásra nyíltak), egy lekorlátozatlan (!) internettel (mondjuk a Facebookot nem mertem kipróbálni, de szerintem bejött volna) ellátott gép előtt készüljek fel a holnapi tárgyalásra egy uszkve 3 centi vastag, magyar és francia nyelvű paksamétából. Ha angolul is megszólal valaki, ciki lesz, de úgy néz ki, hogy gyakorlatilag meg se kell szólalnom, mert mindenki magyarul fog beszélni.

Mit ne mondjak, nem bánom. Francia nyelvre dolgozó kollégáim egész nap azon izzadtak, hogy alakítsák át viszonylag érthetővé a három minisztériumi tisztviselő által fogalmazott hatszoros cicerói körmondatokat, miközben én kényelmes szószedeteket csináltam olyasmikből, mint például ratione temporis, lex fori concursus, perképesség hiánya miatt, óvadék fennállásával kapcsolatos polgári peres jogvita és egyéb nyalánkságok (kérésre felmondom franciául is).

A legjobb persze az ebéd volt. A Bíróság kantinjában 5 euróért a következőt adták: zöldségkrémleves; egy szelet hal remoulade mártással; avokádó-articsóka, szójacsíra-ananász-marhahús, zeller-répa-dió-remoulade saláták, másfél liter víz. Holnap asszem eszem még egy euróért sajttálat (magad válogathatod össze, jár hozzá mazsola, erdeigyümölcs-lekvár és kenyér) meg egy pohár bort. Délután ugyanis nem kell már dolgozni, mehetek vissza kies otthonomba.

Este ismét elszaladtam az Auchanba és a Vapianóba egyik kolléganőmmel. Ő mutatta meg a mentás-medvecukros Lipton teát, amit vettem, hogy legyen mit főzni, ha már van vízforralóm. Szereztem még egy rózsás-ibolyás fehér teát is, és hát persze fügét. Hazafelé pedig lefotóztam még ezt.

 


De csak mert szeretem a ronda terepjárókat.

Közben pedig gőzerővel válaszolok a lakáshirdetésekre, és odáig merészkedtem, hogy ma már az egyikre majdnem megírtam, hogy tele a tököm az ilyenekkel, bekattintja, hogy érdekelném mint potenciális vevő, küldök emailt, sms-t, még hívom is (nem veszi fel), aztán másnap látom, hogy kiadta a lakást. Tudnám, hogy ha nekem, aki felraktam egy kedves, mosolygós és egyértelműen nem pszichopata képet, fiatal, nemdohányzó lány vagyok, 3 hónap és 1 év között bármilyen időtartamra kapható vagyok és biztos keresetem van, nem válaszolnak, akkor kinek válaszolnak? A legutóbbi, amit kaptam, heti két este gyerekfelvigyázással együtt 380 euró lett volna.

A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio