Ogrepüré

Mai ebédem: mézes-chilis csirkecsíkok Sangriában sütve. Köret: ogrepüré.

 

Az előbbinek a receptje innen van, az ogrepüré pedig saját ötlet. Shrek tiszteletére neveztem el, mert 

- zöld

- többlépcsős az elkészítése (vö. többrétegű...)

- van benne hagyma.

Kell hozzá borsó (nálam mélyhűtött), meghámozott-felkockázott uborka és póréhagyma (érzésem szerint mehet bele spenót, zöld kaliforniai paprika, petrezselyem, vagyis bármi, ami zöld - Shrek gyerekeivel azonban ne próbálkozzunk, nemcsak hogy túl mozgékonyak, de belülről rózsaszínek!! Az apuka reakcióiról nem is beszélve...).

A pórét nagyon kevés olajon megfonnyasztottam, pici sava-borsa hozzá, aztán hozzáadtam a borsót és puhára pároltam, majd levettem a tűzről, hozzáadtam az uborkát és botmixerrel péppé zúztam. És közben nagyon élveztem, én agresszív szadista.

Adtam még bele szárított mentát, de ki lehet próbálni frissel is. Szokatlan, kicsit édeskés az íze, de a fent említett husi szaftjával együtt már cipőfűzőt alkot. Nesze neked, én se leszek gasztroblog... képtelen vagyok kontextus nélkül receptet írni.

A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio