Piskótaizélő

Kezdjük néhány alapvetéssel.

A mascarpone és a Party vajkrém két külön dolog. Természetesen itt egyik sem kapható.

A creme fraiche sem Party vajkrém.

A fromage blanc egyikre sem hasonlít, de lehet belőle tiramisut készíteni.

A hosszúkás muffin nem babapiskóta.

Miután ezeket lefektettük, talán érthető, hogy mekkora hendikeppel vágtam neki a tiramisukészítésnek, ráadásul úgy, hogy a szemem előtt lebegő cél az "olyan legyen, mint Jóanyámé" volt. Itt lép be a képbe az alternatív gasztronómia: ha így nem sikerül, akkor nézzük meg, milyen alternatívák vannak még.

Mindenesetre a hűtőmben most ugyanolyan gyönyörűséges ígéret terpeszkedik, mint otthon szokott, egyelőre még kakaó nélkül. Lesz fénykép is.

Ja, és valaki megtaníthatna már a konyhai edények geometriájára, vagyis ha a piskóta egy kicsit vékonyabb, a lábas pedig egy kicsit mélyebb, akkor abból nem az lesz, hogy kicsit alacsonyabb lesz a cucc, hanem hogy konkrétan elvész az alján.

A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio