Helyzetjelentés mensailag

a valaki megkérdezné, miben más az okostábor, mint bármelyik másik, roppant stílszerűen annyit mondanék, hogy itt nincs sörnyitó (egy megvolt öngyújtóval, kettő rekesszel, itt talán csak a zacskós tej nem sörnyitó).

Amúgy olyan a feeling, mint egy hippikommunában, mindenki mezítláb, alig ruhában teng-leng, egymás haját kurkássza, kötéltáncot jár, filozófiáról vitatkozik és kicsi a rakást játszik egy levegővárban. Csak a pólók (ilyen Mensa-tábor, olyan logikai rejtvény, kocka utalások) meg a munkahelyek (Google, pilóta, Amszterdamban szörfoktató) árulkodnak a szürkeállományról, amit nem csak aktívan pusztítunk, hanem néha kifejezetten nem használunk.

Délután például olimpiát rendeztek, ami úgy kezdődött, hogy tíz fordulat a fejedet egy földre támasztott seprűnyél másik végéhez szorítva, aztán almahordás következett szájjal, aztán élő bowling domboldalon, szappanos vízzel lelocsolt csúszdán, aztán focimeccs térdnél összekötözött párokkal. Ennél a pontnál már túl sokan sérültek meg látványosan, ezért a zsákbanfutás váltó a vártnál hamarabb ért véget. Családi szinten három lehorzsolt tenyérrel zártuk a megmérettetést.

A napi feladatlista egyébként viszonylag egyszerű: kelj fel fél 12 előtt, hogy még kapj reggelit (ezt ma eldörrentettük, így bízza az ember a telefonjára az időzóna beállítását), valahogy töltsd el az időt, amíg összeverődik elég ember valami tevékenységhez, ne hollandozz le senkit, aki nem az (60%-ot tesznek ki, a kisebbségek meg érzékenyek, hát még ha lebelgázzák az angol akcentusukat, bah, megtörtént eset), ami meg a hollandokat illeti, próbáld megjegyezni, hogy melyiknek a nevében kell hörögni, ne röhögd el magad azon, hogy a skandinávok bemutatkozó köre úgy hangzik, mint egy IKEA-katalógus... ezzel nagyjából eljutunk az etetésig (este fél 8), ezután érdemes rápihenni az estére, és úgy pitymallatkor lehet megint menni aludni. Holnap dráma lesz, a leonberginek 10-kor jelenése van valami űrkutató központban, nekem meg fel kell kelnem, hogy a feje le ne maradjon a nyakáról.

A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio