Pszichedelikus élmények 6 hónap alattiaknak

Címkék: 

Vannak dolgok, amiket csak egy szülő vesz észre. Ilyen például a BabyTV. NC-éknél jártunk, de hamarosan mindannyian ráfüggtünk az általuk éppen felfedezett adásra. Megdöbbentő. 

Ott kapcsolódtunk be, hogy egy szőke rasztás kisfiú, aki eleinte gyanúsan ritkán pislogott, bárgyú boldogsággal figyel egy patakot. Hamarosan csatlakozott hozzá egy bevert szemű kutya, és a patakban tükröződő felhőkbe felváltva halluztak bele fallikus formájú csontot és egyéb vágykeltő eszközöket és állatokat. Ezután svájci dirndlibe öltözött ázsiai nők játszották el a Diótörő nyitányát számítógéppel generált óriásvirágoknak. Voltak szerényebb költségvetésű műsorok, például "A szerkesztő egyéves és hároméves gyereke mosolyogva ébredezik az almazöld IKEA ágynemű közepette", vagy "a Gizike gondozta előtérbeli akvárium közelről", éjfél után pedig jött a hard core: nehezen elegyedő, színes folyadékok harca egy pohárban, oldalról. Az átkötések alatt origamiállatok ugráltak fel egy szivárványon át egy hőlégballon kosaráig. 

Sokszor emlegettük, hogy Fefének mennyire tetszene, de igazából engem is lekötött. Ha beszéltek benne, az csak angolul volt, és láttunk egy nagyon megkapó etűdöt egy műanyag játék hernyóról és a pedállábú teknősről. Egy darabig kerülgették egymást, aztán a hernyó magára gondolt két rajzolt szárnyat és pillangóvá avanzsált, majd a teknős (nagyon rá voltam már csavarodva a készítők agyhullámaira, mert pont akkor jegyeztem meg, hogy nincs farka) is magára erőltetett egy-két szárnyat, légterelőt meg egyebet, és repülőgép lett, majd együtt köröztek a biztonsági bójába oltott végbélkúpok körül. Semmi konfliktus, csupa kreatív önmegvalósítás. A Királylánynak meg az tetszett nagyon, ahogy a tologatós puzzle-ben helyükre kerültek a dolgok. A kép is nekik való volt: malac, amit a Béka először cicának nézett. Mondom én, hogy kemény szimbolika. 

Már mindent megpróbáltunk: Idővonalat játszottunk annak jelképezésére, hogy kissé sokáig tart a lefekvés, aztán NC elfütyülte a Summertime-ot. Sajnos a Farkaskölyköt ez nem hatotta meg, fél 12-kor, amikor én eljöttem, még javában üvöltött.

A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio