A belga posta finoman szólva hektikus működésirűl

Címkék: 

Ugye várok 3 darab küldeményt: egy ajánlott levelet Magyarországról, egy csomagot Amerikából, és egy nem tudom mit Franciaországból. Elvileg a gyöngyen felcímkézett postaládámba ezekről értesítést kellene kapnom, amin szerepelne egy tizenvalahány jegyű szám és a végén egy kétbetűs országkód. A három feladó közül egyre (Jóanyám) van akkora ráhatásom, hogy meg tudom tőle szerezni a követéshez szükséges kódot, így értesülök róla, hogy a küldemény bizony a postán csücsül. Hogy melyik szupermarketben vehetem át, azt egy szerencsés korábbi esetből tudom, amikor az értesítő és nyomán a csomag is eljutott hozzám.

Besündörgök a boltba, meg is kapom a levelet, de arra már nem tudnak például cím vagy név alapján rákeresni, hogy esetleg lapul-e ott még valami, amit átvétel híján majd visszaküldenek a feladónak. Így nincs más hátra, mint várni. Ma, azaz 15 naptári nappal azután, hogy a levél megérkezett a postára, kaptam egy HU kódos értesítőt, azzal a megjegyzéssel, hogy még három napig mehetek érte. Ja és mindezt persze nem a postaládámban, hanem a közös levélömlenyben láttam viszont, mivel valamelyik intelligencs, akinek hozzáférése volt a rendszerhez, 1A helyett 14-et vitt be, ezek után nyilván ott landolt az értesítő a 22-es láda helyett. Most komolyan, miért akarok én tisztességes lenni és megjelölni, melyik lakásban lakom? Nem lenne elég a postaláda száma és a rajta szereplő név, hogy egy, a természet által az átlagos amőbánál jobban kegyelt lény megtalálja, hova kell dobni? És egyébként miért kell a postaládákat másképp számozni, mint a lakásokat? Mindegy, mindegy.

Egy küldemény tehát megjött, ha kicsit viszontagságosan és rásegítéssel is. De mi legyen a másik kettővel? Az amerikai cucc az Etsyn keresztül jött, őket felszólítottam, hogy intézkedjenek. Mivel ez egy online kereskedőoldal, megvannak a módszereik, most éppen bekérték az eladótól a feladás igazolását. Magánúton én egyébként már kétszer kedvesen kértem az illetőt, hogy adja már meg azt a kódot, amivel én az Egyesült Államok és a Belga Királyság közötti valamelyik ország nyomonkövető rendszerében megnézhetném, hogy hol van zavar az erőben, de ez, úgy látszik, nem dívik már a mai világban. 

A francia levéllel (csomaggal? levélbombával? tényleg fogalmam sincs, mit akart küldeni nekem kedves indiai származású barátnőm...) már ötletem sincs, hogy mit kezdjek. Ennek is már hetek óta nálam kéne lennie.

Amik viszont hiánytalanul megtalálnak (annak ellenére, hogy 77 22B A1 megjelöléssel érkeznek), azok a teljesen haszontalan Belgacom-levelek. Az értelmes fajta, például amiben a megrendelt SIM-kártyám lett volna, vagy amiben netán tájékoztatnak, hogy szörnyen sajnálják, hogy megfelelő számú (értsd: határ-, vagyis még egy) telefonos csatlakozás híján nem tudnak élni a saját ajánlatukkal, és bár hasogató szívfájdalommal, de elengednek mint ügyfelet, fogadjam szerencsekívánataikat a lakhelyemen szolgáltató egyetlen céggel való ügyintézéshez, persze elveszett az éterben. Na de ma jött egy számla! Kiszámláztak egyrészt egy modemet, amit elhoztam, ők nem tudták aktiválni, majd én visszavittem, lemondtam a szolgáltatást, erről papírt kaptam, majd később egy levelet is, amiben igazolják, hogy megszüntettem velük a szerződéses kapcsolatot.

Egyébiránt amikor bent jártam, számítottam erre, és megkérdeztem, hogy ha mégis kapnék számlát, telefonálgassak vagy tekintsem tárgytalannak, az utóbbit javasolták, de a balgán kezembe adott lemondási papír után már én is úgy voltam vele, hogy a franc se fogja hívogatni őket a végül a másik cég által biztosított vonalon, ha akarnak valamit, ugyan pereljenek be, úgyis nekem lesz igazam. Viszont az vicces, hogy az október 17-én rendelt, majd 30-a környékén már le is mondott előfizetést, amin soha egy kanyi bájt internetforgalmat nem vettem igénybe, a hozzá kapcsolt SIM pedig meg se érkezett, csak december 8-án törlik a rendszerből. A számla befizetési határideje december 10. Nagyon remélem, azt nem gondolják, hogy bárhonnan bármeddig számított időszakot ki fogok nekik fizetni, mert ebben az esetben van egy keserű csalódásom a számukra. Erős vagyok, és az igazság is mögöttem van. Ideát. Yeah.

A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio