Egy nyaralás esszenciája

Címkék: 

Nehogy rajongóim kárt tegyenek magukban, gyorsan intézkedtem J-nél, hogy tegyen ki egy szolgálati közleményt. A lényeg: megjöttem, itt vagyok, és alighanem feltöltődni is sikerült, mert újult erővel vetettem bele magam régi, megszokott teendőimbe, úgy is mint futás, mensás levelezés, pénzköltés és, írás. Hamarosan bővebb tartalmakkal jelentkezem. 

Addig is egy kis ízelítő az elmúlt 10 nap eseményeiből.

Toszkánában nem nehéz jó képeket csinálni. És képzeljétek csak el, mire lennék képes egy normális fényképezőgéppel!

Fentről a városkép, mondhatni, egységes.

Legfeljebb egy-egy daru vagy antenna zavar be, de azokat ügyesen, tornyok tetejére direkt ebből a célból ültetett magyaltölgyekkel lehet álcázni. Voltak viszont bunkó városatyák is, akik egy darab, keskeny és tükörfényesre kopott, kifelé lejtő fokokból álló lépcsőt rendeltek egy olyan toronyba, amiről tudhatták, hogy turisták tízezrei fogják felkeresni...

És pont a legjobb időben mentünk: Sienában a Palio miatt minden fel volt lobogózva, a kerületek képviselői színes sálban felajzva énekeltek az utcán, meleg volt, mindenki szabadságon. Az az olasz hangulat, amikor a poros, hőtől vibráló, földszínű városban egy lélek sincs, hallod, ahogy egy macska leugrik egy kerítésről, szellő se rezdül, a főtéren csobogó kis szökőkúttól pedig egyszerre van még melegebb, és érzed magad mégis sokkal jobban. 

A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio