Chalaban Ramadán

Sokán kérdezik, hárminc nápig nem lehet szexelni? Ákor lenne áráb távász mindenhol! Ramadán-esten jártunk.

Vigyázat! A bejegyzés nyomokban Said Tachiti narratíváját tartalmazza!

Uncsitesó találta ki, hogy nézzünk le Óbudán a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumba, ahol péntekenként marokkói kaja, vízipipa, koncert és vetítések vannak. Gyertek el jövő héten is, lesz leves meg minden!


Na szóval hogy is van ez a Ramadánnal? Állítólag ekkor kezdett a Korán belesugalmazódni Mohamed fejébe, ezért ez a legszentebb időszakuk. Mint kárácson, csák áz ném tárt hárminc nápig. Tényleg napkeltétől napnyugtáig nem esznek, és még vizet se isznak? Bizony, és szex sincs. Utána viszont következik az iftár (reggeli), és onnantól buli van. Még szexelni is lehet. Bizony. 

Utáná úgy élunk mint emberek. Mert napkozben hálot álátok vágyunk. 


Véletlenül csöppentem bele, de tudnivaló, hogy én az arab zenére nem tudok veszteg maradni, most azt fontolgatom, hogy megszerzem az egyik lemezüket és arra fogok futni. Pont olyan meditatív állapotba kerül az ember az állandó ritmustól, a kiszámíthatatlan dallamoktól meg az érthetetlen szövegtől (legalább annyit megtudtunk, hogy az egyik szám címe Tobségbén á törelmesek), mint amilyenben én bármeddig elkocognék. Jól is jön a mozgás, mert a marokkói kaja lényege a cukor, a menta meg a fűszerek, á, hogy mongyák, pétrézselyem, meg á... koriánder, ami széxuális... ná, tudjá mindénki. 

A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio