Szívok, mint amatőr videós a szonivegasszal

Címkék: 

Egyrészről van remek kamerám (Shakti), más részről koncepcióm is szokott lenni. Úgy videózok, ahogy élek: már azt lesem, milyen bejegyzés/film lesz ebből. A legunalmasabb, lassított felvételben rögzített üres borosüvegekből lesz a legizgalmasabb vágókép a Belga sorai alá: "Egymás vállán sírunk egy üveg után/Együtt nevetünk két üveg után/Együtt rókázunk három üveg után/Aztán kidőlünk a végén egymás után.". És a Windows Live Movie Maker is "jól" szolgált eddig.

Nem úgy értem, hogy ne rabolta volna el több órámat, vagy akár napomat, vagy hogy ne ment volna fel miatta a vérnyomásom. Lassan kezdem úgy gondolni, hogy akit nem akarunk néha tiszta szívből megölni, azt nem is szeretjük igazán. Szóval az érzelmi töltettel nincs itt probléma. Azért is csak magamra vethetek, hogy volt, amikor nem mentettem a projektet, aztán félúton elszállt az egész. Ezért még a Windows-t sem illik okolni. 

Na de amit most produkált, az akkora szívás, hogy se torkosborzot, se porszívót nem fogok itt emlegetni. Nem, minimum egy szippantóskocsi, illetve egy nagy teljesítményű olajkút ötlik az eszembe. Készen volt a videó. Értitek? Készen. A leánybúcsúé. Ritmusra, aláfestő zenével, címmel, 88 darabból összerakva. És vicces volt, és pikáns volt, de olyan aranyosan, és minden, ami kalózos, az benne volt. Na és ezt a videót WLMM nem volt hajlandó filmként menteni. Mert egyes fájlok sérültek. Igen? Projekt becsuk, projekt kinyit. Megint egyes fájlok sérültek. De mások! Minden alkalommal, mint egy orosz (amerikai) rulettben, bizonyos darabkák nem akartak stimmelni...

Mit csinál ilyenkor Adélka? Vinnyog egyet a Mensa-listára. Tíz percen belül több olyan válasz érkezik, amit nem is értek (futtasd a /#@---??&& parancssort/keccsöld a kodeket, majd konvertáld az input VCNTP-t ITHK-ba/küldj füstjelet a Winnetou Large Man Maimernek...), illetve néhány olyan, ami használhatónak tűnik. Ezek egyike az, hogy töltsem le a Sony Vegas 30 napos ingyenes verzióját. 

Itt azonban hamar megfeneklett a tudásom. Jelesül azt nem tudtam elérni, hogy a videónak ne legyen hangja. Ez a hülye program úgy csinál, mintha a videó egy megbonthatatlan egység lenne, aminek lehet állítani a sebességét, az átlátszóságát, a fókuszát, a szereplők kisujja körmének az árnyalatát, csak pont a hangerőt nem. Másfél óra után feladtam, és nekiláttam a Movie Makerrel ismét, csak most elmentettem minden darabka hozzáadása után. Hmm... így már hagyja magát! 39 másodpercet sikerült megmentenem fogyasztható formátumban, mielőtt az egész megint berosszult. Ezután viszont a saját maga által mentett filmet is sérültnek minősítette...

Szóval a holnapi esküvőn nem fogjuk levetíteni, ahogy huszonnyolc lány ismételgeti a Pitt kapitányt, ahogy Ramé barátnőnk fogadalmat tesz, csendesen kérődzik, vagy éppen banánt eszik tejszínhabbal, hátrakötött kézzel... de ami késik, nem múlik! Csak a vágóprogramon.

A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio