Karneváli feeling

 

Megjártuk ezt a karnevál dolgot. Az egész teljesen szürreális, mégis felemelő: tudnak az emberek, ha akarnak. Olyan jelmezeket láttunk, hogy besz@rás. Az csak az egyik fele, hogy a lakosságnak 6 év fölött vélhetően állampolgári kötelessége fúvószenekarban játszani, de hogy a baráti társaságok összeállnak, karneváli szekereket tákolnak össze, és órákon keresztül megtöltik vele a várost, hát az valami állati.

 
Ez a karnevál lényege, a helyi orákulum, azaz zöldséges néni szobra. A levegőben kínai karakterekkel dekorált konfetti szállong.

 
Maastrichtnak is van saját szambaiskolája, elég fájin. Naná, hogy beálltunk mögéjük rázni.

 
Ez meg a turnéjármű, NC figyelmébe. 

Most mi voltunk a pénzes nyugati turisták. Hostelben laktunk, de én még ilyen tiszta, kulturált, jól felszereltet hotelban se nagyon pipáltam: reggelire ötféle foszlós bio pékáru, sajtos, sonkák, főtt tojás, lekvárok, mogyoróvaj SVÉDASZTALOS rendszerben, háromféle gyümölcslé, müzli, komplett kávégép, gyümölcs ládaszámra... és senki se rabolja le és készít szendvicseket, mindenki ember módjára viselkedik. Nagyra értékeltem még a gépiesített szekrényrendszert, bár napközben nem volt rá szükség, mert kis csapatunk megtöltött egy szobát. 

Hollandia gasztronómiai csodái: a sült krumpli, a rántott hal, az oliebol nevű fánk, meg ez:

 
McKrokett, bmeg. S. úr figyelmébe meg a stroopwafeles fagyi. 

 

Flügel, borzalmas, rágógumi ízű ital, ami ráadásul csak 10 fokos. Mindenkinek jobban bejött a Gold Strike, amit most már célirányosan kerestem a boltban. Aki olyan szerencsés, hogy a közeljövőben felkeres engem, annak még jut. :)

Ja, és ne feledkezzünk meg a zenéről, mert azt nem tudom reprodukálni. Legutoljára osztrák sípályákon hallottam hasonlót. De nem ennyit. Esküszöm, ha a következő év során valaki azt meri mondani nekem, hogy hollárihó, én megharapom. Szóltam.

Az árnyékom. A jövőre nézve levontam a tanulságot: 1. ne vegyél fel ijesztő jelmezt, ha azt akarod, hogy ugyanannyit ölelgessenek és fotózgassanak, mint gésának öltözött barátnőidet. 2. ha fél szemedre nem látsz, akkor nemcsak térlátásod nem lesz, hanem a maradék szemed is megzavarodik, plusz az egyik oldalon mindennek neki fogsz menni. 

A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio