Jelmezverseny

Egyébként is szeretek people watchingolni, hát még ott, ahol minden túlzás nélkül kijön a Csillagok háborúja kocsmajelenete a fél perc alatt előtted elvonuló emberekből.

Ugye.

A kedvenc szórakozásom mégis az volt, hogy magamban soroltam a szembejövőket. Egészen elképesztően jókat tudtam így röhögni.

 

Busó, cowgirl, Wizzair promó, Miss Röfi.

 

Holland tolerancia, travi, növekedési zavaros, agresszív gárdista.

 

Diótörő, a város előkelőségei, sztereotip karneválozó.

 

Random fej, inverz hajú tehén, mazochista papírmaséfigura (ebben a maszkban nem tud sört inni)

 

Belzebub, Gyalogkakukk, A Király él

 

Kronosz apó, Klimt néni, dévaj kalóz pilletánca

Ez utóbbi téren egyébként rám szállt egy papagáj. Odáig gazdátlanul keringett, egy horgászbotról lógatott műanyag hering után ugrált, de amikor meglátta a kalózkapitányt (engem), rögtön a vállamra próbált telepedni. Sajnos volt vagy nyolcvan kiló és csak hollandul értett, egyébként plátói síkra tereltem volna a kapcsolatunkat. Találkoztam három síelővel, akiknek volt összesen két lécük, de nem voltak restek, ledobták őket, ráállítottak és vagy tíz métert húztak a macskakövön.

A kedvenc kocsijaim pedig:

 

Komplett romacsalád. Sajnos a tetőn szerepel a "Budapest" irányát jelző tábla is. Elképesztően profin megcsináltak mindent, a Jézus-képtől a lopott ATM-kijelzőig, rendszámmal, purdékkal, itókákkal... Tényleg olyan volt az összes kocsi, mint egy mozgó piknikkosár, miközben a látogatók csorgatták a nyálukat a mindent belengő sütőolajszagban, a karneválozók falták az almás rétest forralt borral vagy sörrel. 

Nem is kocsi, csak koporsó: a Nos trajectu vámpírcsalád.

Volt tolókocsis néni is, bohócnak kifestve, és egy magatehetetlen fiút is toltak jelmezbe öltöztetve, még egy dobot is a kezébe nyomtak.

Caravanissimo.

Fura volt látni a sok jól szituált holland sötét színű, új, jó minőségű autóját ilyen feladatra befogva. Hazafelé aztán láttunk igazi traktort is, szóval ez mégis csak vidék.

A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio