Luxi

Címkék: 

Ma turistáskodni terveztem, de a hó és a hideg másképp gondolta. Meg egyébként is hétfő van, tehát minden normális múzeum zárva. Amit lehetett, megnéztem egy délelőtt alatt.

De kezdjük azzal, hogy az egekbe dicsérjük a Carlton Hotelt. Mondták a kollégák, hogy egy aranyos olasz bácsi vezeti, de hogy ő kísérjen az asztalomhoz, már hozza is a joghurtos tálcát, közben szalajtja a konyhás nénit zöld teáért - nos, ezen annyira meglepődtem, hogy még joghurtot is vettem, pedig nem szoktam.

A dekorban az állatövi jegyek és a francia kártya szimbólumai váltakoznak.

Időnként vegyesen.

Miután sikeresen "Palace"-nak olvastam a "Police"-t, fél órát tévelyegtem Luxembourg lakóövezetében, de sebaj, utána bőven kárpótolt az, amit a valós hercegi palotáva szemben találtam.

Ilyen időben az orvos is felírna egy forró csokit. Bent egy kedves, gömbölyű fekete néni már terel is a polchoz, ugyan válasszak ízt, menjek az emeletre, aztán a többit ők elrendezik.

Épp kezdtem volna felolvadni, le is fagytam. Melyiket??

Végül a körtés-fahéjas mellett döntöttem, de hoztam epres-rózsaborsosat, mézes-sósat, feketeerdőt és amarettósat (amihez külön ampullában ott figyel az alkohol). Gazdájukra várnak!

Miután kellemesen felolvadtunk (a csoki a tejben, én Percy Jacksont olvasgatva), megnéztem, amit meg lehetett.

Hercegi palota kívülről.

Notre-Dame katedrális belülről.

Ez nagyon ütős volt. Hatalmas gótikus templom, de csak az első részben vannak padok, a többi része üres, csak a gregorián tölti be a teret. Én évek óta nem vetek keresztet ilyen helyeken, most is úgy járkáltam, mint egy betolakodó, pedig 8 éves korom óta útlevelem van ennél a bagázsnál. Kicsit elmagyaráztam. Kifelé menet pont volt víz. Isten neki!

Jópofa szökőkút, hógolyócsaták áldozata. Három elsősforma kislány lebonjourozott, belementem, még egy ca va-kört is játszottunk, hadd vihogjanak a kiejtésemen.

Az összes létező halmazállapot.

A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio