Várjá' má' te, Izidor!

Címkék: 

A fenti mondatra asszem mindenki felkapná a fejét - pláne ha egy brüsszeli szupermarketben hangzik el. 

Nyárimikulás tolja a kocsit, közben felváltva gajdol - feltehetően - ékes anyanyelvén (vagy inkább ékes - feltehetően - anyanyelvén) és franciául. Úgy érdekelne, hogy az ilyen emberek hogy keverednek ide!

Tegnap, ahogy jöttem volna fel a lépcsőn, halálra rémültem, mert egy emelettel feljebbről rám nyávogott valaki. Gyorsan azonosítottam, hogy csak egy macskáról van szó, de abból igen szép, tömött, fehér alapon szürke foltos bundával, kék szemekkel. Dörgölőzött először jobb híján a korláthoz, de aztán paráztam, hogy leesik és átszoktattam a lábamra. Állathoz én csak magyarul tudok beszélni, de a dorombolás nemzetközi.

Ez mind szép és jó, de mit kezdjek vele? Első gondolatom az volt, hogy fel kéne vinni a szomszédokhoz, megkérdezni, hogy az övék-e, na de Raya nem ennyire bevállalós. Egyrészt élénken él bennem, hogy tud küzdeni Atom, és a méretéből extrapolálva nem szeretném ugyanezt ezzel a méretű macskával eljátszani. Másrészt meg beszari vagyok idegen lakásokba becsöngetni. Ugyanakkor hogy lehetne jobban megbarátkozni a szomszédokkal, mint hogy visszajuttatjuk elkószált állataikat? Úgyhogy laissez-faire módjára eloldalogtam a folyosón felénk, ám ekkor kialudt a villany. Elcicáztam azt az időt, amit a kapcsoló megfelelőnek vélt arra, hogy ezalatt eljussak a bejárattól a lakásig. 

- Te látsz sötétben, én viszont nem, úgyhogy ne kerülj a lábam alá - közöltem a macskával, és elbotladoztam (ezek szerint mégse értett meg) az ajtóig. Hát mit látok, előttem áll, és kaparja a félfát bőszen. Bmeg akkor nincs más hátra, beengedlek, már csak azért is, mert különben én se jutok be. 

Riasztottam a lakótársakat, akik azonnal gügyögésre váltottak, amint meglátták a macskát. Ninike kolbászával kicsalogattuk, aztán az egyik C. megfogta és felvittük a felső szomszédhoz, akihez szerintük tartozik. Egy iszonyatosan helyes, félig ázsiai, rasztás fiúhoz...

Ez az én formám. Ha meg mernék fogni egy macskát, talán máshogy alakult volna az életem.

A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio