Tikka masala hal

Akiket érdekel, hogy milyen élelmiszerek fogyasztásának köszönhető tökéletes homokóra alakom, tiszta bőröm, erős körmöm, dús hajzuhatagom és vitatható stabilitású elmeállapotom, azoknak íme a mai ebédem:

Kezdődött azzal, hogy tegnap este megtaláltam ezt a receptet. Maradt még egy kis joghurt abból, amivel hétvégén a sütőtökös-ricottás lepényt csináltam (túróval, mert orda, azaz ricotta nem volt, de legalább minden tejtermék tehént látott valkói termék), úgyhogy adott volt. Tudtam én, hogy létezik indiai recept joghurttal!

Szóval egy pohárka joghurtba (kicsit felvizeződött, mert véletlenül abba a pohárba öntöttem ki, amivel a vizet szoktam adagolni az odakozmálni kezdő kaják alá, és nyilván a múltkor nem kellett a teljes két deci) kevertem egy fél hagymát felaprítva, egy óriási gerezd fokhagymát szétzúzva, egy kétcentis darab gyömbért lereszelve, továbbá curryt, kurkumát, koriandert, garam masalát, a közvetlenül Valladolid előttről maradt chilipaprika-füzér hátulról a harmadik képviselőjének csücskét, egy kis magyar pirospaprikát, mogyoróolajat, majd ebbe pácoltam a szokásos mélyhűtött Pangasius filét.

Ma reggel pedig párolt zöldséget csináltam, ami nálam úgy készül, hogy vöröshagyma-lilahagyma felvágva-megsózva, szintén mogyoróolajban (azért, mert olívát nem szabad főzéshez használni, a Vénusz napraforgótól pedig ösztönösen irtózom) megpirítva, aztán jön hozzá a felaprított fehérrépa, majd a mexikói zöldköret utolsó maradékai, frissen őrölt bors, kakukkfű és oregano, aztán párolódik-párolódik, amíg már a fehérrépa (egyesek szerint:gyökér) is megpuhul.

Ezután a serpenyőben (karácsonyi Tefal, i-má-dom!) megsütöttem a halat, szorgalmasan forgattam, locsoltam rá a bőséges joghurtos mártást, majd a végén még hagytam egy kicsit fedő alatt fortyogni... mmm.

 

A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio