Mélyértelmű fejtegetések a 7 főbűnről

Norbi egyre unszim...izé, antipatikusabb ;-) . Viszont kérek mindenkit, hogy ne ítéljen el azért, mert nézem, sőt, érdeklődéssel követem nyomon ezt a műsort. Sőt, sajnáltam, hogy a múlt hetet kihagyták.

Azért imádom ezt a műsort, mert egyrészt szívemnek piciny csücskét képezik a kövér emberek, érdekesnek találom őket, a lelkivilágukat, az örömeiket, másrészt pedig ideálisak a körülmények ahhoz, hogy megfigyeljem, hogyan működik egy mikrotársadalom, amelynek közös a célja, de mindenkinek saját ellenfele van. Tizenketten voltak az elején: optimális létszám a frakciózáshoz, konfliktusokhoz (ld. még: apostolok, tizenkét dühös ember, EU-tagállamok, ne hülyéskedjetek azzal a bővítéssel). Mindez megspékelve a hét főbűnből mindjárt hárommal: falánkság, jóra való restség, haragtartás. Esetleg hozzávehetjük a kapzsiságot, bár elég vicces, hogy "odakint" Norbinak fizetni kell ugyanazért, amiért "idebent" neked fizetnek, ha elég eredményes vagy.

És ne feledkezzünk meg a kéjsóvárságról: ebből már az előző adásban született egy olyan jelenet, amit csalogatóként az összes előzetesben bejátszottak (szerintem hamarosan az "Ízirájder öcsém!" helyébe fog lépni a "Dobd le a textilt!" - felszólítás). Érdekes, hogy csak az egy Milánnak volt gusztusa mázsa közeli nővel érintkezésbe lépni, a többiek biztos a soványakra gerjednek. Ezúton üzenem nekik: ami neked férfiként visszataszító, az a nőknek éppen annyira az! Miért várod el az ellenkező nemtől, hogy a te kedvedért igényes legyen magával szemben, amikor te sem vagy az? (ezt szívem szerint kiterjeszteném a külső megjelenésen túlra, esetleg a pontosság, érzelmek kimutatása, ágybareggeli és hasonlók terrénumára is, de félek a nagydarab, trehány, "lóf*szt" legyintgető mázsányi macsók orvtámadásától). Vissza a témánkhoz.

Ma viszont a trénerek is összecsaptak, és azt hiszem, aki figyelt, ebből levonhatta a maga tanulságait. Norbi egyre megviseltebb. A múlt héten elvesztették a mérlegelést, ezért "rájuk fért egy kis fejmosás". Antiháj Nagyúr, ki adott nekik gulyáslevest és diétás tortát? Biztos, hogy fair dolog a téged birka módjára követő csapatra mérgesen rázni a kolompot, amikor csődöt mond a módszer?

Ezen a héten furcsa módon már nekik se volt dínomdánom: ugyanúgy zöldségeken éltek, mint a pirosak. Volt is nagy röhögés Alexandráéknál, és pszichológiai szempontból nagyon bölcs megállapítás volt, hogy ha most a kékek nyernek, akkor bebizonyosodik, hogy a pirosak módszere a helyes, nem a Norbi-féle habzsi-dőzsi. Ez egyébként pontosan így lett: 8-20-ra alázták őket. A kiszavazás után kékek-pirosak egyként röhögtek azon, hogy hárman együtt fogytak 80 dekát. Hol van már kedvencem 14 kilós repülőstartja?

No de nem is erről akartam írni, hanem arról a "vitáról", amit szerintem Siska tanárúr bevehetne a tárgyalástechnika tananyagba.


Norbi, szigorú, tisztességes ábrázattal: Én sosem használtam étvágycsökkentőket.
Szandra, meglepetten:                         De Norbi, évekig ott volt a termékeid között a piacon.
Norbi, megkeményedett arccal:            Alexandra, te nem vagy sportszerű.

És Norbi a legritkább esetben nézett Alexandra arcába! Az egész "felháborodása" cirkusz volt a javából. Ahogy kezdtem: egyre unszim... a fenébe, bocs, Tibi! ;-) antipatikusabb nekem ez a Norbi, pedig eleinte tetszett a keménysége. Mostanra ebből annyi maradt, hogy "A mérlegtől nem parázok, mert Norbival tornázok". Jujj. Ezt a DVD-dre, kisapám, ne nekünk.

A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio