Beküldte Raya deBonel -
Hedonizmus.
Sült krumpli Antoine-nál, Brüsszel közismerten legjobb helyén. Hosszú sor kígyózik, mondjuk inkább a minősíthetetlen kiszolgálás miatt, és legalább húszféle szósszal lehet kérni (ez itt provanszál), plusz vannak még elvetemültségek, mint rákkrokett meg sült krumplis szendvics.
Waterzooi, vagyis tejszínes "leves" zöldséggel, kagylóval és hallal.
A Delirium csapjai. Lent van az üveges sörök bárja: csokis, mangós, banános, almás...
Gofri. Vigyázni kell, hol eszi az ember, ez speciel egy ausztrál fagyizóból származik. Különös szokás, de mindenhol gyakorolják, hogy a frissen sült gofrikat felsorakoztatják egy tálcán, és ha valaki kér egyet, újramelegítik egy másik gofrisütőben. Lehet, hogy ettől olyan ropogós a külseje.
Exki (egészségedre). Ennek a helynek szerintem törzsvásárlója leszek, H.B.T.L. (ha brüsszeli tolmács leszek). Önkiszolgáló étterem bio- vagy legalábbis természetes anyagokból, orchideák vannak az asztalon, meg ilyenek. Sárgarépa-gyömbér krémleves, spárgaszuflé, speculoos alapú túrótorta és mazsolás-diós kenyér. A levesre szórható petrezselyem, kruton és sajt.
Obligát kagyló, de: csigavajjal, vagyis fokhagymával-zöldfűszerrel, ahogy a csigát szokták.
Sörből meg ittam meggyeset, áfonyásat, kókuszosat, Deliriumot, Jupilert, Chimay-t... és még a Chez Leon házi fehérborát is megkóstoltuk. És még stroopwaffelt is vettünk.