Főzőtanfolyam III.

Lassan sikerül megtanulnunk összerakni azt a menüt, amit a templomokban minden nap megfőznek Krisnának, már csak a sárgaborsólisztben sült izék (pakora) és a gyümölcsjoghurtos fánkocskák (malpura) vannak hátra. Tegnap mindent sütöttünk.

Mire odaértünk, már készült a paneer (ennyit csaltunk, a múltkor úgyis láttuk, hogy kell), és melegedett a ghí. Én nekiestem a paradicsomoknak reszelővel (!), felkockáztuk a padlizsánt és a krumplit, ezeket megsütöttük a ghíben, csakúgy, mint utána a sajtot, végül az egészet összerottyantottuk egy fűszeres savós alapban. A paradicsomból csatni lett, és csináltunk még purit, ami olyasmi, mint a lángos: kis tésztakorongok dagadnak fánkokká a forró ghíben. Közkívánatra még főztünk egy levest, vagy legalábbis az indiai konyhában a leveshez legközelebb álló ételt: ő volt a dhaal, vagyis felezett mungóbab jól szétfőzve, finom fűszerekkel. Ez mondjuk nagyon bejött.

A mostani subji nem ízlett annyira, mint a múltkori, de jó sok maradt belőle, úgyhogy Nofra ma azt reggelizett. És elértem egy áttörést a csoportban: megkérdeztem mindenkinek a nevét. Ha lenne saját házam (úgy értem, amit én rendeztem be), meghívnék mindenkit egy szabad tűzön főzésre.

A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio