Döglött rókák

Hosszúnap volt a tegnapi, pedig nem is vagyok "izraelita". Bárcsak az lennék, legalább minden alapom meglenne rá, hogy veszélyeztetett fajnak érezzem magam. Így maradok szerválnak.

Nem elég, hogy 8-ra mentem suliba, az sem, hogy két órán keresztül próbáltam értő figyelemmel, meghallgatva a mások véleményét is, demokratikusan rávezetni reklámos csoporttársaimat az egyetlen igaz útra a konszenzusos álláspontra, az sem, hogy japánórám volt, mint ahogy utána angol tolmácsolós órák, és hogy egész nap alig ettem valamit, ráadásul Berni is késett, jóanyám is duzzogott, hogy 10-kor fogok nekiállni süteményt sütni...

Szóval ezek után egy középkori várbörtön és egy cirkuszi sátor egymásra rétegezett elegyére emlékeztető teremben azt kellett végignéznem, ahogy pocakos modellek döglött, zöld rókákat hurcolnak a vállukon. Közérthetőbben: Pásztor Anni-bemutatón voltam.

Na jó, nem tagadom, megértem azokat a férfiakat, akiknek a csajok feszes bőrnacijai láttán dagad a gatyájuk, de azt nem tudom megérteni, aki a tervező narancsbőrös popójára ugyanilyen feszességű nadrágot álmodott! Az egyik lányon meg percekig kacagtunk Bernivel: úgy nézett ki, mint aki verekedett egy jegesmedvével annak bundájáért... és győzött.

Sajnos a bemutató erotikus hevületében megittam két pohár pezsgőt, megfeledkezve nem csak az éhgyomorba zuttyanó alkohol hirtelen fejbevágó effektusáról, hanem arról is, hogy én ma még négy keréken terveztem eljutni Carlos lakásába. Így kénytelen voltam itthon aludni.

A sütemény egyébként finom lett, csak nem kell elárulni, hogy a recept azonos volt a Chocolate Chip Cookie-nak becézett nyalánkságéval.

Chocolate Chip Cookies (Csokis keksz amerikai módra)

Hozzávalók:

25 dkg Ráma margarin
1 kávéskanál só
1 kávéskanál sütőpor
15 dkg kristálycukor
15 dkg barnacukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
20dkg liszt
10 dkg szeletelt mandula v. dió
20 dkg Szerencsi (v. Katica) étcsokoládé apróra vágva

Elkészítés:
A margarint kikeverjük a tojásokkal, ckrokkal, sóval, sütőporral, majd hozzáadjuk a lisztet is. A kapott masszába fakanállal belekeverjük a csokit és a mandulát. A tészta akkor jó, ha már nagyon nehezen keverhető, liszt hozzáadásával javítható az állaga. A tepsibe két kiskanál segítségével kicsi halmokat teszünk egymástól jó pár centi távolságban. (Egy normál, közepes tepsibe kb hat kis halom fér el!) Előmelegített (forró) sütőben a legnagyobb fokozaton kb nyolc perc alatt elkészülnek. (A sok margarin miatt folyik szét, ezért kell távol tenni őket egymástól!)

Ezzel búcsúzom, megyek, kikönyörgöm magamat az angol csoportból, aztán várom a Lorelay megjelentjeit.

A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio