Boldogság

 

"Lebegés" érzésem van. Amióta Csíkszentmihályit olvastam, tudom, mi a flow, de ez nem az. Ez amolyan 2457-es dolog. Az a jelenet, amikor mindenki elmegy a buliról, és ott marad(-/ok/-sz) egyedül az asztal mellett, ahol egy kattintásba kerül a tűz, és a ráklábak pofátlanul (még jó, legalább nem néz vissza) hatalmasak. Egyféle csodálkozás, hitetlenség, távolság, de mégis jelenlét, pezsgés, szédület és homályos boldogságdöfések. Ugye most már senki nem érti, hogy miről beszélek?

Szóval ez a lebegés. Mostanában megint ez van. Annyira gyorsan történnek a dolgok, és annyira izgalmas az élet. Ha megnyitom a gmail-t, mindig találok benne valami érdekeset, valamit, amit meg kell osztani másokkal. És az a vicc, hogy van is kivel megosztani. Egész rendes kis hálót szőttetek körém, kedves mensások, kalózok, sőt, még ti, reklámosok is. Alig vagyok otthon mostanában. És amikor arra kerül a sor, hogy végre alhatnék, egyáltalán nincs kedvem hozzá. Iszonyatosan kalandos harmadéves főiskolásnak lenni ma, 2007. november 24-én Budapest 16. kerületében, Magyarországon.

Olyan, mintha vakáción lennél a saját életedhez képest, és egy percre megengedhetnéd magadnak, hogy csak figyeld, ahogy elmennek melletted a dolgok. Mintha mindaz, amin egy fél órával ezelőtt még paráztál, már nem számítana. "He was drunk, but not on liquor, drunk on what he liked most" /Kerouac/, szóval valami ilyesmi ez.

 

Az már régi dolog, hogy minden, de legalábbis a legtöbb boldog pillanatomban belém hasít, hogy szerencsém, hogy egyáltalán élek, hogy egészséges vagyok (úgy-ahogy, de legalább nem vagyok vak és cukorbeteg, ez a két legszörnyűbb betegség, ami eszembe jut, vagy mondjuk vegyük még hozzá a sclerosis multiplexet), és hogy megvan mindenem, vagy legalábbis annyi, amennyit még nem kell nagyon féltenem (the less you have, the less you have to worry about). Szóval ennek az egésznek csak annyi az üzenete, hogy pezsgek, mint a kicsi Plusssz, és hogy ne vegyetek mindent természetesnek! (don't take anything for granted) Amúgy is olyan sok minden grant-elődik az embernek.

Ha már Hunglish, itt van még egy szép példa: "Pull a traktor, húzik" (c/o Tömöry professzor)

A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio