Békés csabai hétvége

Elkísértem Carlosomat szülővárosába. Ahogy attól tartottam, annyi húst kellett (szó szerint) megennem, mint máskor egy hónap alatt. Itt a városban eléggé hozzászoktam a reformkonyhához, úgyhogy már el sem tudtam képzelni, hogy vasárnapiebédel az egységsugarú (c/o Mizsa) magyar. Hát így: húsleves, csirkepörkölt, tészta, sütemény. Jól ráérzett a Norbi a piaci résre, mert igenis vannak, akik nem röhögik körbe a light pacalt és sült csülköt.

Este aztán lőn birka, és lőn buzis film, és itt szól rám Adam Sandler, hogy azok nem "buzik", hanem "melegek", bár szerintem egyik sem kevésbé sértő. Ej, biztos nem érzem át eléggé a problémát.

Nagyon jól esett, hogy Carlos mamájának egyik barátja a hátam mögött ilyet mutatott nekem: Egy emberkének a fél szeme már kiesett, annyira tetszik neki a csaj, még a kezétől is csak egy ínhüvelygörcsre futja.Szeretem az ilyesmit, még ha hatvanon felülről jön is, még ha inkább az angoltudásommal vívtam is ki a megtiszteltetést, mint a külsőmmel.

Ma egész délelőtt a Manu Chao ment megint... jaj, ne, témánál vagyunk. Na, ha muszáj, hát megmutatom, melyik szám ment estefelé a fejemben.

A "wó-wó-wó"-hoz van egy kis sztori is: Manu feltett a honlapjára egy kezdeményezést: elkezdett egy történetet spanyolul, valami sellőről, aki, ha fázik, ezt énekli. Na, most ki-ki kerekítsen ebből, amit tud. Szerintem ebből dolgozott, amikor megírta a szöveget. No de melyik rajongó nem lenne oda visítva, ha meghallaná a saját sorait Manu borosta övezte, jointra álló szájából?

Érdekes dolgokat álmodtam megint, ezekből asszem, novella lesz. Postások mentek a mennyországba, mindegyiket kísérte valaki. Egyszer csak jött egy sebhelyes, kopasz, morcos fejű, aki egyedül volt (Ving Rhames hatása a tegnapi filmből). Kidobták a mennyek kapujából, mert nem volt senki, akit kint hagyhatott volna. Később egy gyönyörű lánnyal láttam. Ezeknek a történeteknek sose álmodom meg a végét! No de hát miért adott nekem az Úristen képzeletet, ha nem azért, hogy befejezzem?

A másik egy mosakodó kurva volt, aki azt magyarázta a válla fölött valakinek, hogy: "Rám senki ne mondja, hogy piszkos szajha vagyok, nagyon adok a tisztaságra".

 

A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio