Vész

Mese az ovo-lakto-vegetáriánus disznópásztorlánykáról és a kurta farkú (illetve nem feltétlenül, de ez most mindegy is) kismalacról

Címkék: 
Meg akartam írni ezt a mesét, de aztán rájöttem, hogy igazságtalan lenne, ráadásul nem is igaz, hiszen a mi történetünk nem egyedi a világtörténelemben, hanem egy teljesen átlagos nem-jött-össze sztori, és egyébként is minek panaszkodni, amikor minden ismerősöm kihozza, hogy bennem van a hiba? De legalább sikerült végre lezárni.

Axiómarendszer a téli szünetre

A Magyarországon töltött első és a világvége előtti utolsó hét tanulságos axiómái: 1. A szingli nőket is meghívja néha a jó szerencse. 2. Ha valakinek turulos az autója, az csak azért van, mert kölcsönkérte, 3. Jól választottál csengőhangot, ha az egyik hülye pasi hangján csörög be a másik.

A félelem a kis halál? Egy frászt.

A halál számomra nem félelmetes. Úgy képzelem el, mint egy bazi nagy aha-élményt, öt perc alatt kék-zöld lesz a homlokom, mert hirtelen minden összeáll a hülye kis életemből, és persze örülni fogok neki, hogy sikerült összerakni a puzzle-t. Illetve hát sikerült-e? 

A reptéren elköszönni mindig befejezetlen mutatvány. Mindig lehetne még valamit mondani a Skype-on, csak a legtöbb emberhez vagy nem kötődöm annyira, vagy beszélünk olyan gyakran, hogy ez ne zavarjon. És bármilyen hosszúra is nyúlik a búcsú, még most se hiszem el, hogy annál jobban fáj. 

Diwali

Ma van Diwali, a fény ünnepe. A Facebookon is egész nap záporoztak az ezzel kapcsolatos bejegyzések. Sri Ráma visszatér a világba, de Káli istennő is, tudniillik újhold van, meg sötét. Ezért kell gyertyákkal kivilágítani az éjszakát. És persze, mint minden ilyesmi ünnepen, kapunk egy-két bónuszt: kívánni lehet, talizmánokat szentelni meg effélék. 

Ahogy a szuperhős beteg, nem beteg úgy senki...

Címkék: 

A hétvégén kicsit kiléptem a komfortzónámból... na jó, nem kicsit. A belga államvasutak például normál esetben is hozzák azt, amit a franciák sztrájk idején. Türkiz harisnyában, barna mintás szoknyában, szürke kabátban lepiroskázott a kalauz. Ráadásul teljesen bizonytalan volt az egész vállalkozás kimenetele, és bár jelenleg még csak a rosszabbnak tudom nevezni azt, ahogy végül elsült, abba a tendenciába jól illeszkedik, hogy hihetetlenül biztos kézzel manőverezem bele magam olyan emberi kapcsolatokba, amiket élő ember nem ért. 

Válság-e vagy átlagos munkanap?

Címkék: 

Még jó, hogy a pógárság után megnéztem a programomat, mert kajakra volt szerződésem 10 órától. Az az ülés, amiről azt ígérte a napirend, hogy morning only, fél hétig eltartott, de csak azért, mert a Vogon negyed 7-kor lemasírozott, és közölte a levezető elnökkel, hogy az ellenállás értelmetlen mi márpedig félkor hazamegyünk. Ráadásul volt módom megtapasztalni, milyen az, amikor az elnök tényleg úgy beszél, hogy azt csak tegezőleg lehet fordítani.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Vész csatornájára
A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio