Nagymedve

Én soha nem gondoltam, hogy ennyire magyar vagyok

Ugyan nem ilyen koncert volt, de ilyen lett a hangulatom:

 

Költészeti látványpékségnek nevezték ezt, nem mellesleg azért mentem, hogy Varró Dani eljöjjön végre a Mensába előadni. Összefutottam Steve bácsival, aki nejével szintén ezért érkezett. Rajta kívül a színpadon is volt pár költő, ők olyanokat olvastak fel, hogy lefordult a székről a közönség meg a Rackák is. Naná, hogy miattuk voltam ott. 

 

Patyom kivan

Pont odakint jutott eszembe (egy teljesen másról folytatott beszélgetés közepébe váratlanul belekiáltott sudden moment of clarity keretében, természetesen), hogy utoljára pont 5 éve voltam a Szigeten, az ottani Manu Chao koncert hatására kezdtem blogot írni és zenekart keresni. Utóbbi vakvágánynak bizonyult, előbbiben benne ragadtam. Egyeseknek első reggeli kávé a blogom, cigi mellett ettől indul be az emésztésük. Másoknak munkahelyi automatás kávé műanyagpohárból: időnként muszáj, hogy képben legyenek a pletykákkal.

Húsvéti elmélkedések

A hétvége tanulságai:

1. Semmi sem olyan "nagy szám", mint amilyennek kívülről tűnik. Vagy ha igen, akkor úgyis olyan kis számok szorzatából tevődik össze, hogy észre sem veszed.

2. Ne várj a "nagy szám"-ra, vagy arra, hogy bejelentse az érkezését.

3. Fogadd el, hogy nem tudsz felkészülni arra, hogy honnan érkezik a váratlan...

Kevésbé pontokba szedhető, de legalább olyan tanulságos, hogy ha az az egy dolog nem jött össze, amit szerettem volna, akkor baromira hiába volt velem mindenki irtó kedves és tényleg felhívtak és tényleg szerettek.

Adél nem marad közönyös

Jó kis álmaim voltak... persze az előző nap is eseménydús volt, amennyiben az eseményt a zabálás testesíti meg. De álmodtam valamit, ami nagyon betalált: valami iskolafélébe járhattam (már amilyeneket én szoktam álmodni ebben a műfajban: szökőkút például biztosan volt), ahol egy kicsit sajátos rendszerben folyt az oktatás: nagyjából mindenki azt csinált, amit akart, összevissza rohangáltak az emberek. Én arra emlékszem, amit az iskolában tényleg csináltam: olvastam meg rajzoltam.

Arról

Címkék: 

Az első bejegyzés Micikéről. Egyelőre nem nagyon mozdulunk ki, mert még töltődnie kell. A világnak se nagyon mutogatom. Beleszeretés folyamatban. Egyelőre ismerkedünk, kicsit még félve érek hozzá. Nem mintha félteném: hangosan hirdeti magáról egy gorilla sérthetetlenségét. Azért vigyázok, mert nem igazán tudom, mire hogy fog reagálni, és hogyan lesz jó neki. 

Mézesmadzag

Címkék: 
Kicsit elegem lett abból, hogy a sors, Shepard bácsi vagy akárki, amikor már végleg hatalmába kerítene a kétségbeesés, bedob valamit, valakit, aki feltámasztja a reményt - aztán egy hét, egy hónap, három hónap múlva elveszi. Vicc volt, illetve lecke, mit tanultál belőle? Úgyhogy írtam ennek a bizonyos személynek egy levelet. Egész rövid.

Nem vagyok elég egyszerű lány

Na kész, enyém a lakás, a csajok húsvéti szünetre távoztak. Nekem az a szerencsém, hogy a kollégák közül sokan ugyanígy tettek, így kaptam szerződést jövő hétfőre és keddre. Mivel a küldöttek is emberek, hétfőre egyelőre nincs munkám, amit olasztanulással, főzéssel és aktív szenvedéssel tervezek eltölteni. 

Oldalak

Feliratkozás RSS - Nagymedve csatornájára
A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio