Jóapám

Ez Magyarországon se lesz normálisabb, sőt

-Ez a lámpa tök szép, csak egyáltalán nem tölti be a funkcióját. Pont, mint te!

- A láthatatlanság azt jelenti, hogy az elektromágneses sugarak áthatolnak rajtad és nem verődnek vissza, tehát feltételezem, hogy a fotocellás ajtót se tudnád működtetni. Feltéve persze, hogy nincs rajta gomb.

Több cuccom van, mint amennyire öreg vagyok

Ezt se gondoltam, amikor kimentem Brüsszelbe: nálam jártak a szülők, mindketten, egyszerre, autóval. Jobban mondva inkább bálnával. Jóapám szerencsére hajlamos a megalomániára, amikor házat épít vagy autót vásárol, ezért pár éve egy Ford S-Max-szal jár, amiről én nem vagyok hajlandó elhinni, hogy ugyanarra a vázra épült, mint a Mondeo. Olyanon tanultam vezetni, és abban sose volt olyan élményem, hogy kinyújtom a kezem, és nem érem el a műszerfalat. De már többször örültem a hatalmas járgánynak, ugyanis már-már szokássá vált, hogy ezzel menekítenek ki frankofón országokból.

Büszke szülők

Mulatok a szüleimen: mostanában azzal lehet a leghatékonyabban felhúzni őket, ha arra utal valaki, hogy rajtuk élősködöm. Két, egymástól független eset:

APEH-iroda, Jóanyám elkísért, amikor megpróbáltam kideríteni, hogyan biztosíthatnám magam Magyarországon úgy, hogy nem sértem meg a kettős biztosítottság tilalmáról szóló egyezményt (nem tudtam):
- Eddig egyetemre jártam, és azért voltam biztosított.
- És most munkanélküli?
- Nem munkanélküli, szabadúszó tolmács az Európai Uniónál! - vágta rá sértődötten Jóanyám.

Feliratkozás RSS - Jóapám csatornájára
A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio