Oskola

Most éppen tökre pezseg bennem a dizájnerkedés, mert végre nem csak poharakat rajzolunk, hanem ténylegesen tervezünk valamit.

A negyedik modulban az a megtiszteltetés ért, hogy a másodiknak választott* témához, a rágógumihoz soroltak. Kiderült, hogy a hágai önkormányzat tárt karokkal és valószínűleg megvalósítási tervekkel vár minden ötletet, amit évi 120 000 eurónál kevesebből ki lehet hozni (jelenleg ennyit fizetnek az eltávolításért, ami ráadásul ledarálja a nemrég felújított burkolatot), úgyhogy mindannyian motiváltak vagyunk. Defektes kis csapatunk megannyi kreatívból áll, csak véletlenül rajzolni tudót felejtettek el berakni közénk, így a második heti beszámoló általam tervezett borítója így néz ki:


Ezeket már a szülinapi Wacom rajztáblával csináltam, hát mit mondjak, nem egy jobb agyféltekés portrékollekció (azt egyébként Tilda Swintonról, James Spaderről meg a leonbergiről akarok csinálni).

Ami tök jó, hogy végre sikerült megállapodni abban, hogy nem hatékonyak leszünk, hanem próbálunk tanulni, és mindenki azt csinálja, amihez nem ért. Végre nem nekem kell megírnom az összes beszámolót (bár úgyse fogom kibírni, és végiglektorálom az egészet), és nem nekem kell prezentálnom, viszont elkövethetek még ilyen borzalmakat, mint ez a fenti.

A másik projekt pedig a pingponglövő, amihez 15 ötletet kellett gyártanunk, engem nagymértékben hátráltatott a leonbergi jelenléte és józan esze ("az úgy soha nem fog működni, mert a feszültség kiegyenlítődik a gumiszalagban ahelyett, hogy nekicsapná az ütőt"), de végül sikerült:


Valószínűleg a jobb alsó ötlet lesz a nyerő, csak kell még eszkábálnom egy gyakorlatilag túlméretezett ruhacsipeszt alulra.

Meg feliratkoztam még egy "Kritikai gondolkodásmód dizájnereknek" nevű órára, ahol egy antropológus ömlengéseit olvassuk az "izéről" (stuff), és csak azért szálltam be, mert reméltem, hogy itt fognak csoportosulni az értelmesebbek. Csupa lány. :)

*Elsőnek és harmadiknak a két LED-es témát jelöltem, na de nehogy már oda osszanak be, amiről még egy tízpontos esszét is írtam a második modulban...

A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio