Smoothie operator

Mesélek még valamiről, ami tuti, hogy az életem egyik legjobb beszerzése volt. Pár éve már bepróbálkoztam egy gyümölcspréssel, de amint bedugtam, egyből levágta a biztosítékot, visszavittem, de aznap nem adhattam vissza, mert még nem volt benne a rendszerben, összesen háromszor cipeltem végig a biciklim hátulján a nagyobbfajta porszívó méretű dobozt, aztán három hetet vártam, mire hoztak egy másikat, de arról se szóltak, hanem csak véletlenül betévedtem a boltba, hazavittem, egy napig néztem, de ki se bontottam, úgy elment a kedvem tőle. Másnap visszavittem, és kértem az árát. Hát azóta így nincs nekem présem. Most viszont turmixgépem már van. 

Ebben az a zseniális, hogy ha az ember a tele palackot leveszi és megfordítja, elég rátekerni a mellette leképezett kupakot, és kész a kulacs. Brutál, nem folyik, és 6 decis, ami turmixból kábé egy étkezésnyi. Lehet vinni őrjítően hosszú hollandórára, projektmeetingre (brrr), vonatozásra. 

Nagyon sokszor emlegeti a Pilates p.csa (a leonbergi miatt hívom így, mert azon, hogy Cassey Ho, így is, úgy is röhögne) a smoothie-kat, a fórumán is nyakra-főre posztolja mindenki a gusztábbnál gusztább dolgait, nekem meg ez eddig teljesen kimaradt. Amikor a minap rátaláltunk az Ekoplaza nevezetű csodaboltra, megláttam ezt a kis kütyüt, és egyből eszembe jutott, hogy EZ KICSI. Mármint nem foglalja el a fél pultot, elegáns, célratörő és, ha hinni lehet a pletykáknak, izmos (a legtöbb gyümölcspréssel az a baj, hogy nem viszi). Beruháztam tehát, mindjárt egy liter mandulatej társaságában (tejet azóta nem igazán iszom, hogy 16 éves koromban a bőrgyógyász letiltott róla, bár a paradicsomra, amiről szintén, meg visszaszoktam, mindegy, értelme nincs sok). És nincs visszaút.

Veszel egy banánt például, meghámozod (3 másodperc), kettévágod, oszt bele. Fogsz egy narancsot, meghámozod (ez meglesz vagy 20 másodperc), szétnyitni csak a magok kipiszkálása végett, oszt bele. Tapasztalatok szerint egy fél marék szőlő is jót tesz (de alig várom, hogy kipróbáljam ananásszal, dinnyével vagy barackkal). Ami mindenképpen kell bele, az a fagyasztott erdei gyümölcs, attól hideg is lesz, jégkásás is, meg lila is. Az avokádótól viszont zöld és krémes. Egyszer elvetemültem és fagyasztott spenótot raktam bele, azt is vitte, ahogy a fél diókat is. Lehet fahéjat, kardamomot, cukrozatlan kakaóport (ettől nagyon durva McDonaldsos shake íze lesz) adni hozzá, a végén meg felönteni kb. egy deci (mandula)tejjel. Az a lényeg, hogy kb. három perc, amíg az ember eljut oda, hogy rázárja a fedelet és odaközelít a gépezethez. Megnyomni a gombot az mindig egy orgazmikus pillanat, azonnal magasra csapnak odabenn a rostok és magok, őrjöng a motor, pörögnek az események... újabb 20 másodperc, és kész. Lecsavarod, az ujjaddal lenyalod a pengét, megkóstolod, és kész vagy. 

Ami még jobb, hogy a leonbergi is így gondolja. Ő mondjuk néha megmézezi a sajátját, a mandulatejjel is csak akkor szórakozik, ha a rendes már elfogyott, de durván egészségesen kezdünk kajálni mi ketten. A minap egy hatalmas doboz quinoát rendelt éppen, miután megkóstoltattam vele, rizs helyett már csak ezt eszi, de ez egy másik bejegyzés lesz. Annyit akartam nagyrészt elmondani, hogy a smoothie állati jó dolog. 

A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio